Wimbledon: Katarina Srebotnik v finalu dvojic!

01.07.2011
WIMBLEDON - Nekoč naša najuspešnejša teniška igralka v posamični konkurenci, sedaj pa ena najboljših igralk dvojic na svetu Katarina Srebotnik, se je skuapj s Čehinjo Kveto Peschke uvrstila v veliki wimbledonski finale.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke, ki sta v četrtfinalu izborili težko zmago, sta v polfinalu 'razbili' navezo Jelena Vesnina (RUS)/ Sania Mirza (IND) s 6-3, 6-1. Bravo Kata in Kveta!

Drugopstavljeni Kata in Kveta sta demonstrirali tenis šestima nosilkama Rusinji in Indijki, skupaj pa sta prišli v prvi finale največjega turnirja na svetu. Slovenka in Čehinja sta bili od vsega začetka bolj osredotočeni in lačni zmage, že v 1. nizu pa sta prišli do dveh brejkov. Drugi niz je bil še lažji. Velenjčanka je s Peschkejevo prišla še do dveh odvzemov servisa ter povedla visokih 5-0, delo pa sta končali po vsega 1 uri in 5 minutah.

Katarina Srebotnik na turnirjih za grand slam ni slavila le še na Wimbledonu, od tega prestižnega naslova pa je sedaj oddaljena le še en korak. Kata bi s tem lahko kronala svojo bogato teniško kariero, ki jo sedaj gradi le še v dvojicah. Z vstopom v finale je najmanj ponovila leto 2007, ko je končala kot finalistka, a verjamemo, da ji bo s Kveto uspelo letos dvigniti krožnik, ki pripada najboljšima na sveti travi.

"Zelo sva zadovoljni z najino igro na travi že vse od turnirja v Eastbournu, kjer sva zmagali. Potrudili se bova, da enako formo prikaževa tudi jutri, ter da odneseva zmagovalni pokal domov. Odlično se počutiva in verjameva v najino zmago," je povedala Srebotnikova.

K&K lovita prvi skupni naslov na turnirjih za veliki slam

K&K lovita prvi skupni naslov na turnirjih za veliki slam

Srebotnikova in Peschkejeva sta v Melbournu končali kot polfinalistki, na Roland Garrosu pa se jima je zalomilo v četrtfinalu. V finalu A.E.L.T.C.-ja bosta igrali z eno od dvojic, ki na letošnjem Wimbledonu nista postavljeni za nosilki. Drugi polfinale je namreč na sporedu jutri. Pomerili se bosta Sabine Lisicki (NEM)/Samantha Stosur (AVS) - Marina Eraković (NZL)/Tamarine Tanasugarn (TAJ).

Zmagovalkama finala bo pripadel ček v višini 250,000 angleških funtov.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete