Srebotnikova in Peschkejeva sta se sprehodili do naslova v Eastbournu!

19.06.2011
EASTBOURNE, VB - Katarina Srebotnik, ki v ženskih dvojicah nastopa skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, je prišla do nove lovorike v njeni bogati teniški karieri.

1. nosilki travnatega teniškega turnirja serije WTA v angleškem Eastbournu Katarina Srebotnik in Kveta Peschke, sta v le 59 minutah pospravili s svojimi tekmicami v finalu. Bravo Kata in Kveta.

K&K sta v velikem nedeljskem finalu deklasirali drugopostavljeno navezo Liezel Huber/Lisa Raymond, končni rezultat pa se je glasil kar 6-3, 6-0.

Za slovensko-češko navezo je bila to 5. skupna lovorika. Lani sta bili najboljši v Indian Wellsu in New Havnu, letos pa sta že na začetku sezone zmagali v Aucklandu in Dohi. Da gre za dve izmed najboljših teniških ighralk v dvojicah pove tudi podatek, da je Velenjčanka v svoje vitrine pospravila že 26. lovoriko v dvojicah, Peschkejeva pa 19.

''V enem dnevu sva igrali polfinale in finale. Obe tekmi sva dobili, zato sva še toliko bolj zadovoljni'', je povedala Kata. ''Pravzaprav je bilo ta teden zelo težko igrati, ker je pihal veter in padal dež. Pogoji so bili zelo neugodni, a sva se dobro prilagodili. Veseli sva, da sva vknjižili novo zmago, še posebej pred pomembnim nastopom na Wimbledonu'', je še dodala najuspešnejša tenisačica na sončni strani Alp v zadnjem desetletju, ki od letos naprej nastopa samo še v dvojicah.

''Tu sva odigrali nekaj dobrih tekem, zato se samozavestno odpravljava v London. Za nama je odlična priprava in upava, da bova na Wimbledonu prišli daleč'', pa je povedala Čehinja po slavju v Eastbournu.

 

AEGON International 2011
Eastbourne, VB
13.06.2011-18.06.2011
Nagradni sklad: $618000
Podlaga: Trava
Tip: WTAFinale-dvojice:

(1) Peschke/Srebotnik (CZE/SLO) d. (2) Huber/Raymond (USA/USA) 63 60
 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete