Katarina Srebotnik blesti in blesti. S Čehinjo Kveto sta dvignili lovoriko še v Dohi!

26.02.2011
DOHA, KATAR - Katarina Srebotnik je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke zmagoslavno končala WTA turnir serije Premier v Dohi.

K&K oz. Kata in Kveta sta kot 1. nosilki v velikem finalu dvojic premagali drugopsotavljeni Liezel Huber (ZDA) in Nadjo Petrovo (RUS) z 2-1 v nizih ali z rezultatom 7-5, 6-7 in 10-8. ČESTITKE KATA!

V velikem finalu dvojic 721,000 USD vrednega turnirja v Katarju, ki je lani še gostil zaključni turnir za dekleta (od letos naprej bo le ta v Istanbulu), sta se pomerili prvopostavljeni navezi, prav tako kot bosta posamični finale čez nekaj minut začeli 1. in 2. nosilka Wozniacki in Zvonarjova.

Za Kato in Kveto je to že četrti finale v letošnji sezoni in druga lovorika. Zmagali sta še v Aucklandu, v Sydneyu in Dubaju pa sta nastope končali kot finalistki. Slovensko-češka naveza je definitivno najboljši ženski dvojec v letošnji sezoni. 29-letna Velenjčanka se je v lanskem letu poslovila od igranja v posamični konkurenci zaradi težke vrnitve, ki čaka vsako igralko po poškodbi in odsotnosti iz igrišč, posvečanje samo igranju dvojic pa je že v prvih dveh mesecih obrodilo bogate sadove.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke dominirata v ženskih dvojicah

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke dominirata v ženskih dvojicah

Kata in Kveta si bosta za zmago na turnirju Qatar Ladies Open razdelili 35,500 ameriških dolarjev, poleg tega pa sta na lestvico pripisali novih 470 točk, kjer sta še povečali vodstvo pred zasledovalkami.

 

Qatar Ladies Open 2011
Doha, KAT
21.02.2011-26.02.2011
Nagradni sklad: $721000
Podlaga: Trda
Tip: WTA


Finale - dvojice:

(1) Peschke/Srebotnik (CZE/SLO) d. (2) Huber/Petrova (USA/RUS) 75 67(2) 108
 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete