Kavčič suvereno v glavni del ATP turnirja v Zagrebu; Bedenetu ni uspelo!

31.01.2011
ZAGREB, HRVAŠKA - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je gladko opravil z nasprotniki v kvalifikacijah ATP turnirja v Zagrebu. Aljaž Bedene izgubil v zadnjem krogu.

Teniški ATP turnir serije 250 v Zagrebu (450,000 €) bo v glavnem delu imel enega slovenskega predstavnika Blaža Kavčiča, ki je kot 1. nosilec kvalifikacij suvereno pospravil z vsem tremi nasprotniki.

Kavčič je v zadnjem, tretjem krogu kvalifikacijskega dela turnirja, ki se igra v zagrebški dvorani Dom Sportova, na igrišču številka 1 s 6-3, 6-3 izločil Rusa s francoskim potnim listom Aleksandra Sidorenka, medtem ko je Aljaž Bedene po dveh zmagah, v tretjem krogu moral priznati premoč Srbu Dušanu Lajoviću s 7-6, 6-1.

Že dopoldne je pomemben dvoboj čakal 21-letnega Aljaža Bedeneta, ki sploh prvič nastopa na turnirjih serije ATP. Kot 540. tenisač sveta se je zoperstavil leto mlajšemu in približno 100 mest višje uvrščenemu Srbu, s katerim se je pomeril že prejšnji teden v polfinalu futuresa v Turčiji (predaja Bedeneta). Po zelo izenačenem prvem nizu, kjer sta oba prišla do enega odvzema servisa, je Beograjčan tesno dobil tajbrejk, nato pa v drugem izkoristil vse priložnosti, ki mu jih je ponudil Ljubljančan. Priigral si je dve brejk priložnosti in obe izkoristil, na drugi strani pa je Bedene zapravil vse štiri ter prišel le do ene igre. Kljub izpadu je Aljaž lahko zadovoljen z uvrstitvijo in dvema zmagama (v 1. krogu je izločil še lani 46. igralca sveta J.Koroljeva) ter vrnitvijo na igrišča po poškodbi zapestja. Za igranje v zadnjem krogu kvalifikacij je Bedene dobil 6 točk in 670 evrov.

 23-letni Kavčič bo v prvem krogu glavnega dela turnirja igral z Nemcem Mischo Zverevom, 80. igralcem sveta. Vrstnik, rojen v Moskvi, ki prebiva v Moskvi igra pa za Nemčijo, je bil pred dvema letoma na ATP lestvici uvrščen že na 45. mesto, v letošnji sezoni pa je v Dohi in OP Avstralije izpadel v prvem krogu (brez dobljenega niza). To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

 

Naš najboljši tenisač Blaž Kavčič, ki se nahaja med prvo stoterico na teniški lestvici ATP, je kot prvopostavljeni igralec kvalifikacij svojo nalogo opravil več kot odlično. V prvih dveh dvobojih ni izgubil 'seta', niz pa nadaljeval tudi v tretjem, ko je 7. nosilca Alekandra Sidorenka poslal domov po 1 uri in 11 minutah igre.

Sidorenko (274. na ATP), je moral oddati servis igro že v 3. igri prvega niza, Blaž pa je prednost uspešno držal vse do konca. Za nameček mu je v 9. igri uspel še en brejk, sam pa nasprotniku ni ponudil niti ene takšne priložnosti. Tudi v drugem nizu je Kaljut, kot Blaža kličejo prijatelji, igral odlično. V 4. igri je prvič zlomil tekmeca, z drugim zaporednim brejkom pa povedel že 5-1. Visoka prednost ga je za 5 minut uspavala, saj je v naslednji izgubil svoj začetni udarec brez dobljene točke, no v 9. igri pa rutinirano končal tekmo ter vstopil med 32 najboljših, ki se bodo potegovali za naslov na turnirju PBZ Zagreb Indoors ter prišel do najmanj 12 točk na lestvici ATP in 4,200 evrov.

 

pripravil: L.S.

foto: GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete