Blaž Kavčič in Aljaž Bedene zlahka v zadnji krog kvalifikacij ATP-ja v Zagrebu!

30.01.2011
ZAGREB, HRVAŠKA - Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Aljaž Bedene odlično igrata v kvalifikacijah ATP turnirja v Zagrebu.

Kot prvi se je v zadnji, 3. krog kvalifikacij 450,000 evrov vrednega turnirja serije ATP 250 uvrstil 21-letni Ljubljančan Aljaž Bedene, malo kasneje pa mu je sledil še dve leti starejši someščan Blaž Kavčič.

Bedene, ki je v uvodnem krogu pospravil s favoriziranim Jevgenijem Koroljevim, je v 2. krogu s 6-4, 6-4 izločil še domačina Kristjana Mesaroša, Kavčič pa je kot 1. nosilec gladko odpravil tenisača iz Bosne in Hercegovine Tomislava Brkića z rezultatom 6-2, 6-4.

Aljaž Bedene (540. na ATP)  prvič v karieri nastopa na turnirjih serije ATP, do glavnega dela turnirja pa mu sedaj manjka le še zmaga. Danes je Hrvata Kristjana Mesaroša ugnal po 1 uri in 24 minutah igre, v vsakem nizu pa mu je po enkrat odvzel servis. Mesaroš je bil v dvoboju nekoliko boljši na svoj prvi servis, na drugem pa je kraljeval Aljaž, saj je v tem elementu igre izkoristil kar 68% točk, ki jih je imel na razpolago. Na koncu je osvojil 8 točk več od Hrvata (67-59) ter se plasiral v zadnji krog kvalifikacij, ki peljejo v glavni del tekmovanja, ki se odvija v zagrebški dvorani Dom Sportova.

Srb Dušan Lajović je prepreka, ki jo bo moral preskočiti Bedene za karierni uspeh, igranje med najboljšimi 32 v hrvaški prestolnici. 20-letnik iz Beograda se na ATP lestvici nahaja na 433. mestu, letošnjo sezono pa je začel izjemno. Skupaj z Aljažem sta igrala na futures turnirjih v Turčiji, kjer je na prvem prišel do polfinala, na drugem pa do finala, ki pa ga je izpustil prav zaradi turnirja v Zagrebu. Zanimivo je predvsem to, da sta se Lajović in Bedene srečala pred parimi dnevi v pofinalu Antalye (FU). Aljaž je dobil prvi niz, nato pa predal pri 5-6 v drugem. Očitno je bilo to del taktike obeh igralcev, ki bosta sedaj odločila kdo gre v glavni del ATP-ja v Zagrebu. Aljaž, držimo pesti.

Aljaž Bedene prvič igra na turnirjih serije ATP

Aljaž Bedene prvič igra na turnirjih serije ATP

V zadnji kvalifikacijski krog se je po pričakovanju prebil tudi naš najboljši teniški igralec Blaž Kavčič. Kaljut je 1. nosilec kvalifikacij, v današnjem drugem krogu pa je po malo več kot 1 uri izločil Bosanca Tomislava Brkića. 781. igralec sveta, ki šteje 20 let, proti Blažu ni imel veliko priložnosti, a nekaj mu je vendarle uspelo. Potem ko je gladko izgubil prvi niz, v katerem je Kavčič z dvema brejkoma in dobro igro na svoj začetni udarec povedel, je v drugem zaostajal že 5-2. Blaž je v 8. igri imel zaključno žogo, ki pa jo je Brkić ubranil in po zaslugi dvojne napake prišel do edinega odvzema servisa. Tudi v 10. igri je Kavčič vezal dve zaključni žogi, a izkoristil je šele tretjo za vstop v zadnji krog, kjer se bo pomeril s Francozom Alexandrom Sidorenkom, 7. nosilcem kvalifikacij.

22.letni Francoz se je rodil v ruskem St. Petersburgu, na ATP lestvici pa zaseda 294. mesto. Pred 1 letom in pol je bil 145., letos pa je že igral v finalu futuresa v Veliki Britaniji. No, Kavčič gre v prvi medsebojni dvoboj kot papirnati favorit in če se naslonimo na njegovo formo in rezultate, ki jih je dosegel v tem mesecu (četrtfinale Čenaja in odlične predstave na OP Avstralije) verjamemo, da bo odšel v glavni del turnirja, kjer bi mu lahko pomagali tudi slovenski ljubitelji tenisa, saj je hrvaška prestolnica le korak stran od Ljubljane in drugih mest. Vstopnice lahko kupite preko spleta in verjetno tudi na samem prizorišču tekmovanja. Cena za uvodne kroge je od 20-40 kn, četrtfinalni dvoboj 50 kn, polfinale in finale pa 70 kn.. Gremo Blaž.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete