Kerberjeva dobila domači turnir v Bad Homburgu. V dvojicah je lovoriko dvignila Andreja Klepač.

26.06.2021
BAD HOMBURG, NEMČIJA - Prva nemška teniška igralka je zmagala na premiernem turnirju na travi v Bad Homburgu.

Inavguralna zmagovalka turnirja v Bad Homurgu je domačinka Angelique Kerber. V finalu je bila s 6-3, 6-2 boljša od Čehinje Katerine Siniakove.

Kerberjeva je bila naslova seveda zelo vesela. ''To je to, za to igramo tenis, za te trenutke, ko smo na igrišču, pred navijači, družino,... To je res nekaj posebnega. Presrečna sem, da sem zmagala na tem turnirju, pomeni mi zelo veliko. Po vseh težkih mesecih ki smo jih doživljali je ta lovorika v mojih rokah res nekaj posebnega''.

Kerberjeva je osvojila 13. turnirsko lovoriko in prvo po velikem zmagoslavju na Wimbledonu 2018, ki je bila tudi njena tretja lovorika na grand slamih. ''Vsi vedo, da rada igram na travi, na tej podlagi se počutim res dobro'', je še dodala Nemka, ki je bila na Wimbledonu še v finalu tudi leta 2016. Po natanko dveh letih, ko je bila nazadnje v finalu je diktirala tempo v boju z nepostavljeno Čehinjo, zmagala je po 1 uri in 25 minutah. Za Nemko je to tretji nasov na domačih turnirjih, dvakrat je bila najboljša še v Stuttgartu. 


Andreja Klepač z Jurakovo dobila turnir dvojic

A turnir v Bad Homurgu je za slovenski tenis prinesel lovoriko v dvojicah. Zablestela je Andreja Klepač, ki je v paru s Hrvatico Darijo Jurak kot prvopostavljena dvojica zmagala v finalu s 6-3, 6-1. Premagali sta drugopostavljeni igralki Nadjo Kičenok iz Ukrajine in Raluco Olaru iz Romunije. ČESTITKE !

Malo več kot eno uro sta potrebovali Klepačova in Kurakova, da sta se dokopali do naslova na travi v Nemčiji. Za Andrejo je to deveta turnirska zmaga na WTA turnirjih v dvojicah, za Jurakovo pa osma, skupaj sta osvojili prvo. Hrvatica je letos enkrat že zmagala. Danes sta bili odlični, ubranili sta vse štiri brejk žogice nasprotnicama, na prvem servisu sta bili kar 80% uspešni.


Bad Homburg Open presented by Engel & Volkers
Kraj: Bad Homburg (NEM)
Datum: 21.06.2021 - 27.06.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.engelvoelkers.com/de-de/lizenzholding/badhomburgopen/

Finale:

4-Angelique Kerber (Germany) beat Katerina Siniakova (Czech Republic) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete