Viktorija Azarenka kot orkan opustošila Brisbane!

09.01.2016
Najboljša beloruska tenisačica Viktorija Azarenka je znova vroča v deželi tam spodaj!

BRISBANE, AVSTRALIJA - Viktorija Azarenka (22. na WTA) je imela v zadnjih letih precej težav s poškodbami zato so trpeli tudi njeni rezultati in položaj na WTA lestvici. Skoraj 2 leti in pol ni osvojila WTA lovorike, a kot trenutno kaže bo letos drugače. Na WTA Premier turnirju v Brisbanu je vse nasprotnice odpravila po hitrem postopku. Tudi 4. nosilka Nemka Angelique Kerber (10. na WTA) je osvojila le 4 igre. Na koncu je bilo 6-3, 6-1 v nizih!

Do rezultata 3-3 v 1. nizu sta bili igralki izenačeni, nato pa je Viktorija prestavila v višjo prestavo in do konca dvoboja izgubila le še eno igro. Na celem turnirju jih je skupno izgubila 17. Osvojila je 18. WTA lovoriko v karieri. Proti Nemki je razmerje zmag in porazov povišala na 6:0. Proti top10 igralkam ima sedaj razmerje 60:59!

Kerber: "Rada bi čestitala Viki. Za teboj je velik teden, zame si bila vedno težka nasprotnica. Upam, da te bom nekoč premagala, saj bova gotovo igrali še veliko dvobojev"!

Azarenka: "Čestitke tudi tebi in hvala, ker si me prisilila, da sem morala dati vse od sebe. Verjetno boš kmalu imela priložnost za revanš, želim ti veliko sreče v nadaljevanju sezone. Vsakič, ko igram pred to čudovito publiko sem srečna. Tu se mi uresničujejo sanje, hvala vsem za podporo"!

V igri dvojic je Slovenka Andreja Klepač igrala skupaj z Rusinjo Alo Kudrjavčevo s katero se je prebila do polfinala. Tam sta morali priznati premoč trenutno nepremagljivi dvojici Švicarki Martini Hingis in Indijki Sanii Mirzi, ki sta na koncu tudi osvojili turnir. Andreja je osvojila 180 WTA točk in polovico od 13.419$ denarne nagrade!

 

Brisbane International presented by Suncorp
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Brisbane, Avstralija
Datum: 4. 1. 2016 - 10. 1. 2016
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:  885,500 $
http://www.brisbaneinternational.com.au/


Finale:

Victoria Azarenka (Belarus) beat 4-Angelique Kerber (Germany) 6-3 6-1

   

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete