Kiki Bertens v finalu Madrida premagala Halepovo in ji preprečila pohod na vrh lestvice

12.05.2019
MADRID, ŠPANIJA - Romunka Simona Halep je bil pripravljena v finalu Madrida tudi za pohod na 1. mesto WTA lestvice, a pokal in to namero ji je preprečila odlična Kiki Bertens.

Nizozemka Kiki Bertens je na peščenem WTA turnirju z močnim nagradnim skladom 7 milijonov evrov prišla do daleč največjega uspeha v karieri. 

27-letna Bertensova je odigrala turnir za anale njene osebne izkaznice, tudi v finalu je bila čvrsta od začetka do konca in s 6-4, 6-4 premagala favorizirano vrstnico Simono Halep. Še več, tekom turnirja Nizozemka sploh ni izgubila niza, res fantastično s strani igralke iz dežele tulipanov. Je sploh prva v zgodovini turnirja (dekleta v Madridu igrajo od leta 2009), ki ni oddala niza do dviga lovorike. In kakšne nasprotnice je ''dala v žep''? Same vrhunske. Začela je s Siniakovo, nato pa so sledile Ostapenko, Sevastova, Kvitova, Stevens in na koncu Halep. Velika večina od njih je že zmagala na Grand Slamih.

Z zmago v Madridu bo Bertensova v ponedeljek 4. igralka na svetu medtem, ko je Halepova zapravila priložnost, da se vrne na 1. mesto. V karieri je ostala pri 18. lovorikah, Nizozemka jih ima sedaj 9, dve ima iz letošnjega leta.


Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier-Mandatory
Kraj: Madrid (ŠPA)
Datum: 04.05.2019 - 11.05.2019
Žreb: S-64 D-32
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 7,021,128
https://www.madrid-open.com/en/

Finale:

7-Kiki Bertens (Netherlands) beat 3-Simona Halep (Romania) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete