Kvitova v Madridu do rekordne tretje lovorike

13.05.2018
MADRID, ŠPANIJA - Čehinja Petra Kvitova je postala prva teniška igralka v zgodovini, ki je trikratr zmagala na turnirju Mutua Madrid Open.

Petra Kvitova je tretjič zmagala na močnem, 6,2 milijona USD vrednem WTA turnirju v Madridu, ki se igra na rdečem pesku. V izjemnem, maratonskem finalu je s 7-6(6), 4-6, 6-3 premagala specialistko za pesek Kiki Bertens.

2 uri in 53 minut je potrebovala Kvitova, da je strla odpor neugodne Belgijke. ''Neverjeten občutek, počutim se fantastično. Ne bi si mislila, da bom prišla do konca, še posebej, da osvojim dva turnirja zapored'', je povedala Kvitova, ki je pred tem slavila na WTA turnirju pred domačimi gledalci v Pragi.

Bertensova, ki se je znašla v prvem finalu tako velikega turnirja, je bila prava tekmica. Igre v finalu so bile dolge, finale pa znimiv kot že dolgo ne. Zanimivo je to, da je Čehinja Bertensovo leta 2015  na Wimbledonu deklasirala v eni najkrajših tekem, saj je bila na terenu le 36 minut, v španski prestolnici je bilo nasprotno, le zmagovalka je enaka. Ključna igra finala je bila osma v 3. nizu, kjer je Bertensova izgubila začetni udarec. Kvitova je povedla 5-3 in v naslednji igri dokončala delo brez oddane točke.

Slavje v magični kocki za Kvitovo pomeni, da je sedaj vodilna po naslovih v letu 2018, osvojila je štiri - Sankt Peterburg, Doho, Prago in Madrid. To je njen najboljši začetek sezone, do danes je zabeležila 30 zmag. V ponedeljek se bo zavihtela na 8. mesto WTA lestvce, na drugi strani bo Kiki Bertens na 15. mestu, kar je njena karierna uvrstitev.


Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Kraj: Madrid, Španija
Datum: 06.05.2018 - 12.05.2018
Žreb: S-64 D-24
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 6,200,860
https://www.madrid-open.com/

Finale:

10-Petra Kvitova (Czech republic) beat Kiki Bertens (Belgium) 7-6(6) 4-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete