Kmalu prihaja inovativni teniški robot Sportbot

13.06.2022
Priznajmo si. Vsi si želimo igrati tenis bolje, lahkotneje. Želimo si napredovati, našim prijateljem in znancem pa odvzeti kakšno igro več. Toda, napredek nam pogosto uide iz rok.

Če smo trenerji, si želimo, da bi naši učenci kompleksne gibe osvajali hitreje in si tako prihranili neizogibne frustracije, ki nas spremljajo pri učenju tenisa.

Na žalost pa je teniški napredek zaradi hitrega načina življenja z leti vedno težji. Gotovo ste že kdaj slišali za treninge s teniškim topom, toda ali ste ga kdaj zares uporabili? Se vam je morda zdel premalo realističen ali neroden za treniranje športa, tako kompleksnega, kot je tenis? No, rešitev je končno tu!

Spoznajte teniški top Sportbot, ki je prvi na svetu zmožen gibanja po celotnem teniškem igrišču. Vsi obstoječi teniški topovi so stacionarni, torej, žogice se izstreljujejo iz mesta, kjer je naprava postavljena. Seveda se igralec iz takšnega načina treninga lahko veliko nauči in tudi napreduje. Toda tak trening igralca ne more pripraviti na kompleksen potek točk, ki so del teniške tekme.

Teniški top Sportbot je zmožen hitrega premikanja po peščenih in trdih igriščih. Sposoben je izstreliti žogice s slice in topspin rotacijo, le-te pa so lahko nizke ali visoke. Skupno drži približno 100 žogic in je upravljen s pomočjo mobilne aplikacije. Le-ta nam omogoča enostavno ustvarjanje unikatnih gibanj robota, spremljamo pa lahko tudi svoj napredek. Aplikaciji je dodan tudi avtonomni način, ki omogoča robotu samostojno odločanje o hitrosti, rotaciji in višini žogic, hkrati pa še o njegovi lokaciji na igrišču!

Robot je dimenzij manjših od 0.5 m, ter se ga lahko brez kakršnegakoli problema shrani v prtljažnik avtomobila. Za enostaven transport poskrbi teleskopski ročaj, ki je nameščen na zadnjem delu robota.

Teniški top Sportbot je bil samostojno razvit v Kamniku, s strani študenta strojne fakultete, Tonija Ulčarja. Toni si prizadeva, da se uporaba tehnologije izrabi za bolj učinkovito in realistično treniranje tenisa.

Vabimo vse teniške navdušence, da delite svoja mnenja, ponudite ideje za izboljšave, ali postavite vprašanje na info@sportbot.tech. Za dostop do najnovejših informacij pa ste vabljeni, da obiščete spletno stran: http://sportbot.tech/coming_soon/ .

Se kmalu vidimo na igriščih!

 

sponzorirana objava

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete