Kralj peska Rafa Nadal tretjič zmagovalec mastersa v Madridu!

12.05.2013
MADRID, ŠPANIJA - Peščeni kralj Rafael Nadal nadaljuje dominacijo na rdečem pesku. 26-letni Majorčan je v finalu ATP1000 turnirja v Madridu premagal Stanislasa Wawrinko in vpisal rekordno 23. zvezdico na mastersih.

Rafael Nadal je dodobra izkoristil izpad Djokoviča, Federerja in ostalih ter v finalu peščenega mastersa v magični kocki z lahkoto opravil s Švicarjem Stanislasom Wawrinko s 6-2, 6-4. Porabil je 1 uro in 20 minut ter v sedmem letošnjem finalu iz sedmih nastopov petič dvignil lovoriko. Peščeni kralj je pač nepremagljiv na tej podlagi, osvojil 40. turnirski naslov na pesku, sedaj zaostaja le še za rekorderjem Guillermom Villasom (46).

Nekaj več kot 638,000 evrov je v žep pospravil Španec, ki je dodal tudi 1000 točk na lestvico ATP. Lani mu na modrem pesku ni uspelo prilagoditi igro, imel je tudi veliko pripomb na drsečo podlago, letos pa se je v španski prestolnici spet počutil kot riba v vodi.

Majorčan je v Madridu zabeležil 30. dobljeni dvoboj, drugem švicarskemu tenisču pa prizadejal 9. zaporedni poraz. Z Wawrinko, ki je drugič igral v finalu mastersov po Rimu 2008, sploh še nikdar ni izgubil.

Wawrinka je bil takoj pod pritiskom. V 1. igri se je znašel v zaostanku 0:40, nekako izenačil, toda Rafa je v tej igri izkoristil šesto brejk žogo. Ni minilo veliko časa, ko je Španec že vodil 4-0 in slutiti je bilo, da za Švicarja danes ne bo kruha. Niz je zaključil po 31 minutah z asom in brez izgubljene točke na servisu. V drugem delu se je Wawrinka bolje upiral. Prva dva začetna udarca je zlahka zadžal, v tretjem pa so prišle težave. Tri žogice za odvzem servisa je ubranil in dobil igro, s tem pa dokazal, da ni zastonj prejšnji teden slavil na OP Portugalske, ko je v finalu gladko premagal Davida Ferrerja. No, dve dvojni napaki pri četrti servisni igri pa sta bili le preveč, Rafa je ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama, povedel 4-3 in se ni več oziral nazaj.

Kljub porazu ima Švicar razlog za zadovoljstvo. Jutri se vrača v TOP10 na ATP lestvici, prvič po oktobru 2008, za ''lažje preživljanje'' pa so mu organizatorji vročili tudi ček za 313,000 evrov, ki pripada finalistu turnirja Mutua Madrid Open.

 

Mutua Madrid Open
Kategorija: ATP 1000
Datum: 05.05.2013 - 12.05.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 3,368,250
http://www.madrid-open.com/Finale:

5-Rafa Nadal (Spain) beat 15-Stanislas Wawrinka (Switzerland) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete