Kudermetova brez izgubljnega niza do prvenca v Charlestonu

12.04.2021
CHARLESTON, ZDA - Na turnirju Volvo Car Open v Charlestonu je prvič v karieri zmagala na turneji Rusinja Veronika Kudermetova.

23-letna Veronika Kudermetova se je na zelenem pesku v Charlestonu razveselila prve turnirske zmage v karieri. V finalu je bila s 6-4, 6-2 boljša od Črnogorke Danke Kovinič.

''Ko sem prišla sem sem si rekla, samo igraj kot znaš, bomo videli kaj lahko narediš. Osredotočila sem se na taktiko in igro. Z vsakim dvobojem mi je šlo bolje'', je povedala Kudermetova, 38. igralka sveta.

V celem tednu Rusinja ni izgubila niza, v finalu, kjer sta obe lovili prvo lovoriko, pa je bila v 96 minutah boljša od 26-letne Koviničeve. Letos je peta igralka na turneji, ki je vpisala prvenec, kakšno uro pred njo je to uspelo tudi Osorio Serrano, ki je bila najboljša v Bogoti, v finalu je premagala Zidanškovo. Kudermetova je letos naredila preboj, saj je igrala v finalu že na začetku sezone v Abu Dabiju, tam jo je ugnala Sabalenka. 

Šest asov je zadela Rusinja v finalu, kar jo uvršča na prvo mesto med vsemi letos po asih. Do sedaj jih je izstrelila že 130. Druga Bartyjeva je pri 127 asih. ''Za sedaj'', je komentirala Kudermetova. ''Sezona je še dolga in še marsikatera je lahko boljša''.

Danka Kovinič je bila v tretjem finalu kariere. Leta 2015 v Tianjinu in 2016 v Carigradu je prav tako ostala prekratka.


Volvo Car Open
Kraj: Charleston (ZDA)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 565,530 USD
http://www.volvocaropen.com/

Finale:

15-Veronika Kudermetova (Russia) beat Danka Kovinic (Montenegro) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete