Zidanškova z domačinko v Bogoti izgubila najdaljši letošnji finale na WTA turneji

11.04.2021
BOGOTA, KOLUMBIJA - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je drugič ostala brez zmage v finalu turnirjev serije WTA.

23-letna Tamara Zidanšek bila po Nürnbergu 2019 tokrat v finalu Bogote, turnirja serije WTA 250, kjer je iskala prvenec. Žal se Tamari ni izšlo in je po velikem boju izgubila tudi drugi finale v karieri, a za prikazano ta teden si zasluži vse čestitke. Z naskokom je to najdaljši finale v letošnji sezoni. 

Finalni nastop je trajal kar 2 uri in 48 minut, napet je bil skozi celotno tekmo, na koncu pa se je namesto Zidanškove prvenca veselila Kolumbijka Maria Camila Osorio Serrano. Zmagala je po treh nizih, po preobratu s 5-7, 6-3, 6-4.

Jasno je bilo, da Konjičanko v finalu čaka naporna tekma, nasproti sebe je imela mlado, komaj 19-letno Južnoameričanko, povrhu domačinko, ki je ta teden igrala kot v transu in ni imela kaj izgubiti, prav tako Tami. 180. igralka sveta (Tamara je 93. na WTA) se je izkazala za trd oreh, ki ga Zidanškova ni uspela streti kljub odlični igri.

Tamara Zidanšek ima sedaj v finalih razmerje 0-2

Tamara Zidanšek ima sedaj v finalih razmerje 0-2

Slovenka in Kolumbijka sta prekrižali loparja prvič Petopostavljena Zidanškova je bila papirnati favorit, saj je višje na lestvici ter je kotirala kot 5. nosilka. Kako bo izenačena tekma je pokazal že uvodni niz, v katerem je Tamara prišla do odločilnega tretjega brejka ob samem zaključku, tik pred morebitnim tajbrejkom in tudi nadoknadila zaostanek 1-3. Osvojila je celo točko manj, a vseeno povedla v nizih. Osorio Serrano je v 2. nizu izkoristila vse ponujene priložnosti, dobro je izkoriščala brejk žogice ter izenačila v nizih, nanizala je kar šest zaporednih iger po 2-3. V tretjem, odločilnem delu je šlo na nož. Kolumbijka je bila odlična na prvem začetnem udarcu, povedla je tudi 2-0, iz osmih priložnosti za brejk je vnovčila dve. Prav tu je Zidanškova imela manjko. 13 brejk priložnosti in samo ena izkoriščena, izkazalo se je, da je to na koncu na nek način odločilo finale, kar osem od desetih iger je bilo na izenačenju (40:40). Če pogledamo statistiko je bila najstnica za odtenek boljša, Tami pa je iz 25 brejk žogic konvertirala le 6, od tega tri v prvem delu. Razmerje točk je bilo 131:119. Obe sta zadeli 22 vinerjev, a nervoza je naredila svoje, Osorio Serrano je zabeležila neverjetnih 87 nevsiljenih napak, Zidanškova je to številko še popravila na 90.

Maria Camila Osorio Serrano se veseli osvojenega domačega turnirja Copa Colsanitas, prvič v karieri je okusila dvig lovorike. Letos je že četrta najstnica z naslovom na turneji, je pa Kolumbijka tudi nekdanja prva mladinka sveta. V 23-letni zgodovini turnirja je tretja domačinka z naslovom, pred njo je to uspelo Zuluagi in Duque Marino. 

Tamara Zidanšek je finale izgubila na podoben način kot leta 2019 v Nürnbergu. Tudi tam je dobila uvodni niz, potem pa je dva naslednja dobila Putinčeva. Ni kaj, Tamara bo s tako igro kmalu prišla še do priložnosti za naslov.


Copa Colsanitas
Kraj: Bogota (KOL)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 235,238 USD
http://www.copaclarocolsanitas.com/

Finale:

Maria Camila Osorio Serrano (Columbia) beat 5-Tamara Zidansek (Slovenia) 5-7 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete