Kvalifikant Ernests Gulbiš drugič najboljši v Delray Beachu!

04.03.2013
DELRAY BEACH, ZDA - Latvijec Ernests Gulbiš do potankosti opravlja nalogo, ki si jo je zadal v letošnji sezoni. Po žururanju in neprofesionalnem odnosu do tenisa se je sestavil in v Delray Beachu dokazal, da misli resno.

Sin bogatega očeta iz Latvije je teniški ATP turnir v Delray Beachu že osvojil pred tremi leti in je eden večjih talentov v belem športu, a fant ljubi zabave in tudi druge stvari v življenju, zato je tenis vse do letošnje sezone trpel, vsaj tako kaže. Mladec je pred kratkim izjavil, da se bo bolj posvetil tenisu in hitro je osvojil teniški turnir v Delray Beachu, čeprav ga je moral zaradi rankinga začeti v kvalifikacijah.

V velikem finalu je s 7-6(3), 6-3 ugnal Francoza Edouarda Rogerja Vasselina, za naslov pa je moral zmagati osemkrat, trikrat v kvalifikacijah in petkrat v glavnem delu.

''Res sem vesel. Trdo sem delal v zadnjem času'', je najprej povedal Latvijec, ki se je takoj odpravil na drugo stran ameriške celine, saj ga čakajo kvalifikacije Indian Wellsa. ''Za mano je težek teden. V devetih dneh sem igral skoraj vsak dan, toda ta turnir je zame najljubši, saj sem ga osvojil že dvakrat''.

V prvem nizu je najprej povedel Latvijec (2-0), a žogo za niz je imel Francoz. Pri servisu in rezultatu 5-4 je zapravil možnost za niz, kar je botrovalo poteku srečanja v nadaljevanju. Gulbiš je bil vedno boljši, še posebej pri začetnem udarcu ter je na koncu slavil po 1 uri in 36 minutah.

Ernests Gulbiš je četrti tenisač, ki je vsaj dvakrat dobil Delray Beach

Ernests Gulbiš je četrti tenisač, ki je vsaj dvakrat dobil Delray Beach

Leta 2007 sta nazadnje finale ATP turnirja igrala igralca, ki sta bila izven TOP 100. Po šestih letih torej, sta se merila 105. (Roger Vasselin) in 109. (Gulbiš) na svetu, po več kot letu dni pa imamo tudi zmagovalca, ki je turnir začel v kvalifikacijah. Nazadnje je to uspelo januarja 2012 Jarkku Nieminenu.

Ernests Gulbiš ima sedaj razmerje v finalih 3-0, Edouard Roger Vasselin pa je sploh prvič okusil slast igranja v finalu. Do sedaj je namreč najdlje prišel do četrtfinala, kjer se je ustavil petkrat.

 

Delray Beach International Tennis Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 25.02.2013 - 03.03.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 455,775
http://www.yellowtennisball.com/


Finale:

Ernests Gulbis (Latvia) beat Edouard Roger Vasselin (France) 7-6(3) 6-3

 

foto : atpworldtour.com

pripravil : L.S.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete