Majeričeva v glavnem delu Dohe; Gregorc izpadel v kvalifikacijah San Joseja

10.02.2013
Slovenska teniška igralka Tadeja Majerić je v 2. krogu kvalifikacij izjemno močnega WTA turnirja v Katarju izločila Rusinjo Gavrilovo ter se prebila v glavni del, kjer je zbrana vsa elita.

DOHA, KATAR - Tadeja Majerič nadaljuje z odličnimi igrami v letošnji sezoni, ki so jo pripeljale na karierno 185. mesto WTA lestvice. Druga najboljša slovenska tenisačica se je namreč uvrstila  na 2,3 milijona USD vreden WTA turnir v Dohi. Bravo Tadeja!

Po gladki zmagi v prvem krogu, je danes rutinrano izločila še 5. nosilko Darjo Gavrilovo s 6-2, 6-4. 18-letna Rusinja je v zadnjem času v dobri fomi, a ne tako dobri, da bi ogrozila 22-letno Mariborčanko.

1 uro in 34 minut je potrebovala Tadeja, da se je prebila preko 164. igralke sveta. Bila je boljša v vseh elementih teniške igre, priigrala pa si je velikansko število brejk žog, kar 17, od tega jih je izkoristila 5. Sama je dvakrat oddala servisno igro, na koncu pa zabležeila 15 točk več od tekmice (79:64).

Su-Vej Hšej bo prva nasprotnica Tadeje Majerič v glavnem delu. Tajvanka je 25. igralka sveta, turnir v Dohi pa je tako močen, da ni med nosilkami. 27-letna Hšejova je premagljiva tekmica ob dobri predstavi Mariborčanke, le zakaj jo ne bi presenetila. Za uvrstitev med 56 najboljših je Majeričeva že dobila najmanj 31 točk in 6,415 USD.

2.krog (kvalifikacije):

T Majeric (SLO) d D Gavrilova (RUS) 62 64


Luki Gregorcu na dvoranskem ATP turnirju v San Joseju ni uspelo čez uvodni krog kvalifikacij.   Foto: Urška Dvoršek

Luki Gregorcu na dvoranskem ATP turnirju v San Joseju ni uspelo čez uvodni krog kvalifikacij. Foto: Urška Dvoršek

SAN JOSE, ZDA - Luki Gregorcu (698.) je spodletelo že na prvi stopnički kvalifikacij več kot pol milijona USD vrednega ATP turnirja v San Joseju. Od Ljubljančana je bil s 6-3, 6-3 boljši Rik De Voest iz Južne Afrike.

78 minut je porabil 32-letni teniški veteran, da se je prebil v  nadaljevanje kvalifikacij preko Gregorca, ki kljub 5 zadetim asom (De Voest 0) ni pariral prvim servisom nasprotnika. Južnoafričan si je priigral kar 15 brejk priložnosti, izkoristil je 3, Luka je ostal pri 0/1. Na koncu je za zanesljivo zmago 336. igralec sveta vknjižil 71 točk, Gregorc le 50. To je bil četrti medsebojni dvoboj Slovenca in Južnoafričana, razmerje pa je sedaj izenačeno na 2-2.

V glavnem delu San Joseja bo nastopil Blaž Kavčič, ki bo v 1. krogu imel za tekmeca Lleytona Hewitta.

1. krog (kvalifikacije):

R De Voest (RSA) d L Gregorc (SLO) 63 63
 

Janez Semrajc je zmagal tudi 2. krog kvalifikacij futuresa v Zagrebu. S 7-5, 7-5 je padel mladi Hrvat Nino Serdarušić. V zadnjem, 3. krogu bo imel Ljubljančan težkega tekmeca, 3. nosilca Edoarda Eremina iz Italije. Semrajc je edini preostali slovenski tenisač v kvalifikacijah, saj so Mlakar, Bende in Urbanija izpadli že v uvodnem krogu.

 

pripravil: L.S.

foto: deccanchronicle.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete