Marbella povsem v španskih rokah, na koncu zmagovalec Pablo Carreno Busta

11.04.2021
MARBELLA, ŠPANIJA - Končan je ATP 250 turnir na pesku v španski Marbelli.

V Andaluziji v Španiji, kjer je potekal peščenei ATP 250 turnir, je bilo vse obarvano rdeče-rumeno. Španski mojstri tenisa so zavzeli t.i. prva štiri mesta, v polfinale so se namreč prebili sami domačini.

Na koncu je izmed vseh največ pokazal 29-letni Pablo Carreno Busta, 15. na ATP lestvici in prvopostavljen turnirja. V finalu je s 6-1, 2-6, 6-4 ugnal rojaka Jaumeja Munarja. V polfinalu sta bila še Albert Ramos Vinolas in komaj 17-letni, nekateri pravijo da v prihodnosti kreator vrha lestvice, Carlos Alcaraz.

Za Carrena Busto je to prva lovorika na domačih tleh, za zmago v finalu pa se lahko zahvali izkušmnjam in kilometrini, ki si jo je nabral v zadnjih letih na turneji. ''Trpel sem kot včeraj, a sem se vseskozi trudil, boril sem se na vso moč... Moral sem, če sem hotel dobiti takšno tekmo. V čast mi je slaviti tu v Marbelli. Nekaj posebnega, to je moja peta turnirska zmaga'', je bil presrečen Pablo.

Ob podelitvi je bil prisoten tudi legendarni Bjorn Borg, saj je njegov sin Leo Borg igral na turnirju. Na koncu je bil poln hvale za oba finalista. ''Videli smo izjemen finale dveh odličnih igralcev in odličen tenis. Mislim, da se oba strinjata z mano'', je izjavil Borg.

To je bil prvi vsešpanski finale na ATP Touru po februarju 2018, ko je v Quitu Roberto Carvalles Baena premagal Alberta Ramosa Vinolasa.


 

AnyTech365 Andalucia Open
Kraj: Marbella (ŠPA)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 255,500 EUR
https://www.andaluciaopen.com/

Finale:

1-Pablo Carreno Busta (Spain) beat Jaume Munar (Spain) 6-1 2-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete