Marcel Granollers po preobratu do naslova v Kitzbühelu!

03.08.2013
V finalu bet-at-home open turnirja sta se v izjemni vročini spopadla Španec Marcel Granollers in Argentinec Juan Monaco. V tekmi preobratov je na koncu slavil Granollers z 0-6, 7-6(3) in 6-4.

27-letni Španec je proti Argentincu Juanu Monacu katastrofalno odigral prvi niz v katerem je uspel osvojiti vsega 8 točk. A Granollers se je v nadaljevanju vendarle zbral, dobil je prvo servisno igro v drugem nizu, si dvignil samozavest in v sedmi igri drugega niza izkoristil prvo brejk žogico na tekmi. Monacu je še uspel povratek v dvoboj, ko je Granollers serviral za niz, je Argentinec hitro povedel s 40-0 in izkoristil 4. brejk žogico za poravnanje izida na 5-5. Do konca niza sta oba igralca suvereno odservirala svoje servisne igre, tako da je o zmagovalcu drugega niza odločala podaljšana igra. 27-letni Španec je ohranil mirnejšo kri in po izenačenju na 3-3 v podaljšani igri osvojil 4. zaporedne točke za osvojitev drugega niza.

Zmagovalec Kitzbuhela!

V ključnih trenutkih Granollers mirnejši:

V tretjem nizu pa smo videli še boljšega Granollersa, res pa je da se je močno povečalo tudi število neizsiljenih napak na strani Monaca. Španec je v zadnjem nizu takoj povedel s 4-0, a je Argentinec kmalu nakazal, da še ne bo popustil v borbi za Kitzbuhelsko lovoriko. Že v naslednji igri je Monaco uspel odvzeti servis nasprotniku, potem pa še zadržati svoj servis za znižanje izida na 4-2 v odločilnem nizu. Španec je nato gladko dobil svojo servisno igro in povedel s 5-2. Breme je bilo ponovno na plečih Monaca, ki je moral dobro odservirati svojo igro, če je še želel ostati v dvoboju. Granollers je hitro povedel s 40-0 in si priigral 3. "match" žogice, a je izkušeni Argentinec hitro vse nevtralizital in prišel do znižanja izida s 5-3. V naslednji igri je Monacu ponovno uspel odvzem servisa, tako da je izid znižal na 5-4, za izenačenje je moral samo še odservirati na svoj začetni udarec. Argentincu pa se je ponovno v ključnih trenutkih zatresla roka, privoščil si je preveč napak, tako da je Marcel Granollers uspel izkoristiti 4. žogico za osvojitev turnirja v Kitzbuhelu.


Finale Kitzbuhel:

8-Marcel Granollers (Spain) beat 2-Juan Monaco (Argentina) 0-6 7-6(3) 6-4


 

Pripravil: Izidor Kolar

foto:atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete