Marija Šarapova je prišla do velike zmage v Cincinnatiju!

22.08.2011
CINCINNATI, ZDA - Sibirska teniška lepotica Marija Šarapova, je v finalu močnega WTA turnirja v Cincinnatiju premagala Srbkinjo Jeleno Jankovič s 4.6, 7:6(3), 6:3 in se veselila velike zmage!

Jelena Jankovič in Marija Šarapova sta bili v 1. nizu precej izenačeni v vseh statističnih podatkih, odločil je en brejk več, ki je uspel Srbkinji in to je bilo dovolj za vostvo z 1:0 v nizih.

Jelena je v 2. nizu z brejkom povedla 2:0, a je Marija izničila prednost, izenačila na 2:2, v 7. igri pa sama prešla v vodstvo s 4:3  z odvzemom servisa. Jelena je nato v odmoru med igrami poklicala trenerja, ki ji je dal kratek nasvet in jo vzpodudil k boljšemu nadaljevanju, kar je Jelena tudi storila, saj je takoj prišla do rebrejka in izenačila na 4:4. V naslednjih 4 igrah sta obe igralki dobili svoj servis, pri tem pa je Jelena v 11. igri rešila brejk žogico Rusinje. Niz se je tako odločal v podaljšani igri, kjer je po rezultatu 3:3 Marija z nekaj močnimi zaključnimi udarci osvojila vse točke do konca!

Odločilni 3. niz se je začel v ženskem slogu, saj smo v prvih 6 igrah videli kar 6 brejkov zapored in ljubitelji tenisa so se že spraševali, katera igralka bo prva dobila svoj servis, če spoloh bo! No to je v 7. igri uspelo Mariji, ki je takoj zatem naredila še en brejk in povedla s 5:3 ter imela servis za zmago. Tokrat je izkoristila prvo zmagovalno točko, ki se ji je ponudila za zmago v dvoboju in veselo dvignila roke v zrak!

Dvoboj je trajal kar 2 uri in 49 minut, Marija pa je prednjačila pri doseženih "winnerjih" in nevsiljenih napakah!

Marija Šarapova bo ena glavnih kandidatk za naslov na OP ZDA, ki se začne naslednji teden

Marija Šarapova bo ena glavnih kandidatk za naslov na OP ZDA, ki se začne naslednji teden

Lani je bila Marija zelo blizu zmagi, saj je imela tri zaključne žoge proti Kim Clijsters, pa ji ni uspelo. No, letos je bilo dovolj. Zmaga po treh nizih je bila že njena 11. v sezoni, ki jo je vnovčila v svoj prid (11-0), s tem pa je prišla tudi do druge turnirske zmage v letu 2011 in 24 v karieri. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa bo na najnovejši WTA lestvici prišla na 4. mesto, kar je najvišje po poškodbi. Iz igrišč je bila odsotna od avgusta 2008 do maja 2009.

Po igranju v finalu se bo bližje najboljšim desetim tenisačicam sveta prebila tudi Srbkinja Jelena jankovič, ki je v svoji karieri tudi že zasedala vodilni položaj.

 

Western & Southern Open
Cincinnati, ZDA
Kategorija: WTA Premier 5
Datum: 14.08.2011-21.08.2011
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,050,000


Finale :

(4/WC) Maria Sharapova (RUS) d. (13) Jelena Jankovic (SRB) 46 76(3) 63

 

foto : images.google, Neal Trousdale

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete