Marin Čilič je v Moskvi osvojil 13. ATP turnir v karieri!

19.10.2014
Hrvaški teniški igralec Marin Čilič je v Moskvi upravičil vlogo enega glavnih favoritov za naslov!

MOSKVA, RUSIJA - 26-letni Marin Čilič (8. na ATP) je po osvojitvi svojega prvega grand slam turnirja (OP ZDA) padel v formi in se je nekako iskal na azijski turneji. Na ATP250 turnirju v Moskvi je le našel svojo igro in osvojil 13. ATP turnir v karieri, 4. v sezoni. V finalu je premagal vrstnika iz Španije Roberta Bautisto Aguta s 6:4, 6:4 v nizih.

Španec in Hrvat se s teniških igrišč poznata že od 14 leta in oba sta letos nominirana za igralca, ki je najbolj napredoval. Do 7. igre v 1. nizu je Roberto povzročal težave Marinu. Takrat je Čilič povezal nekaj dobro vrnjenih servisov in povedel z brejkom. Ko je serviral za niz je imel Španec 3 priložnosti za izenačenje v igrah, a se je Hrvat rešil s servisi in povedel v nizih. Marin je takoj na začetku 2. niza povedel z brejkom ter prednost držal do konca niza in dvoboja.

Ker se je že uvrstil na zaključni turnir v Londonu, bo Hrvat izpustil nastop v Valencii in se pripravljal za ATP1000 turnir v Parizu.

"V finalu mi ni uspelo servirati "bomb". Moral sem se bolj posvetiti grajenju točk in igrati bolje z osnovne linije. Zato je bilo več fizično napornih daljših izmenjav žogic. V Londonu bom zelo motiviran in si želim čim več zmag. Trda podlaga mi odgovarja," je dejal Marin Čilič, ki je postal 2. Hrvat z zmago v Moskvi. Pred njim je tam zmagal njegov sedanji trener Goran Ivaniševič leta 1996!

 

Kremlin Cup by Bank ofMoscow
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 13.10.2014 - 19.10.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 776,620 / $ 710,000
http://www.kremlincup.ru/


Finale:

2-Marin Cilic (Croatia) beat 5-Roberto Bautista Agut (Spain) 6-4 6-4
 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete