Marin Čilič se je uvrstil v finale Moskve in si zagotovil zaključni turnir!

18.10.2014
Veliki zmagovalec letošnjega odprtega OP ZDA Hrvat Marin Čilič je imel danes razlog za dvojno slavje. Najprej je bila uradno potrjena njegova uvrstitev na zaključni turnir v Londonu, nato pa se je še uvrstil v finale ATP turnirja v Moskvi!

MOSKVA, RUSIJA - Čeprav je bil 26-letni Marin Čilič (8. na ATP) kot zmagovalec grand slam turnirja skoraj 99% uvrščen na zaključni ATP turnir v Londonu, je še vseeno obstajala majhna teoretična možnost, da se tja ne bi uvrstil. Z izpadom Kanadčana Miloša Raoniča v Moskvi, je postal Marin 4. Hrvat, ki bo igral med najboljšimi v sezoni.

"To je bil eden od mojih ciljev, ko sem se začel ukvarjati s tenisom. Letos se je ta uresničil in zato sem zelo vesel. Zaključni turnir je med najbolj kvalitetnimi in atraktivnimi turnirji na svetu. V čast mi je, da sem v tej družbi in komaj čakam na nastope," je dejal Marin Čilič.

V polfinalu ATP250 turnirja v Moskvi je imel Hrvat kar precej dela s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, ki je v zadnjem času v zelo dobri formi. Tudi tokrat je igral odlično in je po dobljenem 1. nizu povedel z brejkom tudi v 2. nizu. Čilič se je nekako rešil ter izsilil 3. niz. Kazahstanec je malo popustil in Marin je uveljavil kvaliteto ter slavil s 4:6, 6:3, 6:2 v nizih!

V finalu ga čaka vrstnik Španec Roberto Bautista-Agut (16.), ki je v 2 nizih s 6:4, 6:4 ugnal nepredvidljivega Latvijca Ernestsa Gulbisa. Španec je v življenjski formi s Hrvatom se bo pomeril prvič. To je njegov tretji letošnji finale, zmagal je v Hertogenbosdchu in v Stuttgartu.

 

Kremlin Cup by Bank ofMoscow
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 13.10.2014 - 19.10.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 776,620 / $ 710,000
http://www.kremlincup.ru/


Polfinale:

2-Marin Cilic (Croatia) beat Mikhail Kukushkin 8Kazakhstan) 4-6 6-3 6-2
5-Roberto Bautista Agut (Spain) beat 3-Ernests Gulbis (Latvia) 6-4 6-4

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete