Marin Čilić suvereno do tretje lovorike v domačem Zagrebu!

10.02.2013
ZAGREB, HRVAŠKA - Medjugorec Marin Čilić je tretjič zapored zmagal na ATP turnirju v Zagrebu, letos pa je na poti do naslova izločil tudi dva Slovenca, Žemljo in Kavčiča.

V velikem finalu zagrebškega Indoorsa v Domu sportova, je Marin Čilić deklasiral Avstrijca Jurgena Melzerja, nekoliko pa so mu do lažje zmage pomagali tudi stranski sodniki, ki so iz tira vrgli Avstrijca.

6-3, 6-1 se je glasil finalni rezultat na letošnjem turnirju v Zagrebu, vendar se je Avstrijec Melzer dobro boril vse do ključne igre v 1. nizu, ko so mu sodniki čisti as spremenili v avt. Kakorkoli, Čilić je bil v finalu boljši tekmec in si je že v 2. igri priigral dve brejk priložnosti, ki sta ostali neizkoriščeni. Prvič mu je uspelo streti servis tekmeca v 8. igri, ko so sodniki Melzerja spravili ob živce zaradi izničenega asa. Le ta je zahteval tudi razgovor s 'supervizorjem', ta dogodek pa je povsem spremenil tok igre. Domačin je malo kasneje potrdil  brejk,  v drugem nizu pa kar trikrat odvzel servisno igro tekmeco in hitro končal dvome o zmagovalcu.

''Čilić je igral bolje in zasluženo zmagal. Hvala za lep turnir in hvala tudi sodnikom'', je nekoliko cinično izjavil Melzer po koncu dvoboja,  a je pri sebi vedel, da je bil Marin danes pač boljši. To priča tudi njegovih 33 winnerjev, 8 asov in le 15 napak.

Čilić je prišel do 9. turnirskega naslova, kar štiri pa ima v vitrini iz domačih turnirjev. Trikrat je zmagal v Zagrebu in enkrat v Umagu.

 

PBZ Zagreb Indoors
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 04.02.2013 - 10.02.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.zagrebindoors.com/Finale:

(1) Marin Cilic (CRO) d Jurgen Melzer (AVT) 63 61

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete