Tudi Blaž Kavčič ni zmogel preko Marina Čiliča v Zagrebu!

08.02.2013
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je dokaj presenetljivo uvrstil v četrtfinale ATP 250 turnirja v Zagrebu potem ko je dosegel lepo zmago proti Ciprčanu Marcosu Baghdatisu v 2. krogu, a v četrtfinalu je bil 1. nosilec Hvat Marin Čilič previsoka ovira!

ZAGREB, HRVAŠKA - Dvakratni zmagovalec ATP turnirja v Zagrebu in trenutno 12. igralec sveta Hrvat Marin Čilić, je upravičil vlogo favorita in tako kot v 2. krogu proti Gregi Žemlji, tudi tokrat slavil v 2 nizih z rezultatom 6:3, 7:6(5)!

Kavčič, ki je v Zagrebu prišel najdlje od svojih nastopov, je poskušal ujeti polfinale, svojega prvega na ATP turnirjih. Njegov današnji tekmec Marin Čilić je na zagrebškem Indoorsu, pred številnimi znanimi domačimi obrazi (Ivaniševič, Ljubičić,...) seveda največji favorit za končni naslov, kako se je okititi z lovoriko v Domu Sportova pa že precej dobro pozna, saj jo je dvignil že dvakrat.

25-letni 'Kaljut' je izredno slabo začel in Medjugorec je ekspresno povedel 5-0. V dokaj polni dvorani se je Črnučan zbral šele ob koncu niza. Najprej mu je uspelo dobiti prvo igro na svoj servis za vpis na semafor, nato pa tudi streti začetni udarec nasprotnika. No, Čilić se je zbral in niz vendarle še pred zapletom pripeljal h koncu. Tudi v 2. nizu je domačin že na začetku povedel z brejkom 2-0, prednost pa več ali manj skrbno hranil. Kavčič je ujel ritem, pariral nasprotniku in mu zagrenil končnico. Čilić je serviral za zmago (5-4), a to je bil prehiter račun za Hrvata. Ljubljančanu je uspel drugi brejk v dvoboju, izenačiti rezultat in priti do tajbrejka, kjer je imel vodstvo 5-3, a se je 1. nosilec rešil z dobrimi potezami in servisom. Po koncu tekme sta oba požela aplavz za prikazano igro, ki je trajala nekaj več kot 1 uro in pol.

Marin Čilić je v zagrebu izločil Žemljo, danes pa še Kavčiča

Marin Čilić je v zagrebu izločil Žemljo, danes pa še Kavčiča

Kavčič se iz Zagreba vrača s 45 točkami in nekaj več kot 12,000 evri.

 

PBZ Zagreb Indoors
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 04.02.2013 - 10.02.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.zagrebindoors.com/Četrtfinale :

1-Marin Cilic (Croatia) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-3 7-6(5)
3-Mikhail Youzhny (Russia) beat Ivan Dodig (Croatia) 6-3 6-2
Robin Haase (Netherlands) beat Philipp Petzschner (Germany) 6-4 3-6 6-0
4-Jurgen Melzer (Austria) beat Lukas Rosol (Czech Republic) 6-4 6-4

 

pripravil : Marjan B. in L.S.

foto : blazkavcic.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete