Marton Fucsovics osvojil Ženevo in Madžare po dolgem času "vpisal" na teniški zemljevid!

27.05.2018
Dolgih 36 let so potrebovali Madžari, da so dobili tenisača, ki lahko osvoji turnir serije ATP!

ŽENEVA, ŠVICA - 26-letni Marton Fucsovics (60. na ATP) je igral svoj prvi finale na turnirjih serije ATP in takoj se je veselil velikega uspeha. Za naslov je pred polnimi tribunami gladko premagal Nemca Petra Gojowczyka s 6-2, 6-2.v nizih!

Zdaj že davnega leta 1982 je njegov predhodni rojak Balazs Taroczy osvojil svoj zadnji ATP turnir od 13 in do sedaj nobenemu Madžaru ni uspelo priti do naslova. Marton se bo jutri povzpel med TOP50 (karierno visoko). Madžar je imel ves dvoboj vajeti v svojih rokah, še posebej je bil dominanten na svoj servis. Nemca je stalno spravljal v nelagoden položaj in napake so si sledile. Vse skupaj je trajalo le 68 minut.

Marton: "Res rad igram v Švici, kjer beležim najboljše rezultate do sedaj. Trdo smo delali za ta uspeh, zadnji 2 leti sta bili zelo težki zame, a zdaj upam na dolgo kariero med profesionalci"!

Fucsovics si je resnično zaslužil ta uspeh, saj je imel na papirju "ubijalski" žreb. Premagal je 5. nosilca, Španca Alberta Ramosa Vinolasa, mladega ameriškega upa Francesa Tiafoeja, dvakratnega zmagovalca Švicarja Stana Wawrinko in neugodnega Američana Steva Johnosona, slednji je v polfinalu vodil z nizom in brejkom prednosti v 2. nizu!

V medsebojnih dvobojih z Nemcem je sedaj 1:1. Ta je igral v tretjem finalu ter ostal pri enem naslovu. Tudi on bo jutri rekordno visoko na ATP lestvici (med TOP50)!


Banque Eric Sturdza Geneva Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Ženeva, Švica
Datum: 21.05.2018 - 26.05.2018
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 501,345
http://www.banqueericsturdzagenevaopen.com/

Finale:

Martin Fucsovocs (Hungary) beat Peter Gojovczyk (Germany) 6-2 6-2

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete