Matteo Berrettini po izjemnem tajbrejku 3. niza do lovorike v Beogradu

25.04.2021
BEOGRAD, SRBIJA - Italijan Matteo Berrettini je v Beogradu pokoril vse in vpisal četrto turnisko zmago v karieri.

2. nosilec Beograda Matteo Berrettini je zmagovalec OP Srbije, turnirja serije ATP 250 na pesku v srbski prestolnici, ki je bil spet na urniku po devetih letih.

25-letni Italijan je v finalu s 6-1, 3-6, 7-6(0) premagal letos 'vročega' Rusa Aslana Karaceva (27 let). V podaljšani igri 3. niza, ki je odločala o zmagovalcu, ni oddal niti ene točke.

V prvem finalu po Stuttgartu leta 2019 je Berrettini osvojil še četrti naslov in ima sedaj razmerje v finalih 4-1. Številka 10 svetovnega tenisa je danes sproduciral 9 asov in trikrat vzel začetni udarec Rusu, vase skupaj pa je trajalo 2 uri in 30 minut. Po zmagi je Italijan posvetil lovoriko družini, ki je bila na tribuni, prvič v karieri so videli svojega sina slaviti na turnirju v živo.

''To je res nekaj kar sem si želel, saj je bil moj oče edinkrat na tribuni v finalu, ki sem ga v Münchnu izgubil. Mama je bila prisotna prvič, to je bil pravi trenutek sem si rekel, za vedno bo ostal v mojem spominu'', je povedal Italijan po zmagi.

Berrettini je odigral drugi turnir po OP Avstralije, saj je vmes manjkal zaradi poškodbe. Prejšnji teden je zamočil že v uvodnem krogu mastersa v Monte Carlu, v Beogradu je bil nepremagljiv. 

Aslan Karacev je lovil drugi naslov v karieri, drugi letos po Dubaju, v polfinalu pa je izločil prvega favorita, domačina in 1. igralca sveta Novaka Đokoviča. 


Serbia Open
Kraj: Beograd (SRB)
Datum: 19.04.2021 - 25.04.2021
Kategorija: ATP 500
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 711,800 EUR
https://serbiaopen.org/

Finale:

2-Matteo Berrettini (Italy) beat 3-Aslan Karatsev (Russia) 6-1 3-6 7-6(0)

 

pripravil: L.S,

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete