Matteo Berrettini blestel v Stuttgartu

16.06.2019
STUTTGART, NEMČIJA - Zmagovalec ATP turnirja serije 250 v Stuttgartu na travi je Italijan Matteo Berrettini.

Matteo Berrettini iz Italije ima sedaj tri ATP naslove. Zadnjega je dobil danes v Stuttgartu, ko je v finau s 6-4, 7-6(11) premagal mladega Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

V 2. nizu je moral 30. igralec sveta ubraniti kar pet žogic za niz, da se je na koncu veselil lovorike. Kanadčanu je preprečil prevenc,ki ga lovi že kar nekaj časa. Vseeno je Felix eden tistih, ki naj bi v prihodnosti krojil sam vrh, že sedaj je 21. na svetu, v Stuttgartu na Mercedes Cupu pa je bil 7. nosilec.

Berrettini ni izgubil jiza v tem tednu, v 2. krogu pa je izločil tudi Kačanova. Odločno je serviral, vse tekme pa so bile zelo težke, je po koncu dejal Italijan. Seveda, priti do brejka na travi je veliko težje, zato se ogromno nizov konča po podaljšani igri.

Berrettini bo v ponedeljek 22. igralec na ATP lestvici in se približuje svojemu rojaku Fogniniju, ki je letos dobil Masters na pesku v Monaku ter je požel veliko publicitete. Berrettini je tudi prvi Italijan po Andreasu Seppiju in letu 2011, ki se je dokopal do naslova na travnati podlagi. Vse tri karierne naslove je osvojil v zadnjih enajstih mesecih. Lani je v Stuttgartu pokal dvignil Roger Federer.


Mercedes Cup
Kategorija: ATP 250
Kraj: Stuttgart, Nemčija
Datum: 10. 06. - 16. 06. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: €754,540
https://www.mercedescup.de/de/

Finale:

Matteo Berrettini (Italy) beat 7-Felix Auger Aliassime Canada) 6-4 7-6(11)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete