Medvedjev na mastersu v Rimu do prvega naslova na pesku v karieri

22.05.2023
RIM, ITALIJA - Rus Daniil Medvedjev je v italijanski prestolnici voisal šesti masters naslov in sploh prvega na pesku v karieri.

V finalu italijanskega turnirja serije masters v Rimu je Daniil Medvedjev s 7-5, 7-5 premagal sedmopostavljenega Holgerja Runeja iz Norveške. 

Sam začetek finala je bil prestavljen zaradi dežja za skoraj dve uri, 27-letni Medvedjev pa je bil v dveh tednih najbolj konstanten in je zasluženo zmagal. V drugem nizu je dvakrat zaostajal za brejk, zdržal pritisk Skandinavca, ki je iskal drugi naslov na mastersih. 

Trikrat je Medvedjev nastopil v Rimu, pred tem pa nikdar sploh ni dobil dvoboja. Tokrat je res prijazal izvrstno predstavo na peščeni podlagi, najboljšo v karieri, na poti do naslova je izločil tudi Zvereva in Cicipasa. 

''Vedno sem verjel vase in si želel osvojiti največje turnirje sveta, kamor ta v Rimu tudi spada. Toda po drugi strani sem bil v dvomih ali sem sposoben osvojiti masterse, ki se odvijajo na pesku. Priznam, ne maram igrati na pesku, tu se nikoli nisem dobro počutil in zato tudi ni nič delovalo'', je bil iskren Rus, ki je od danes naprej lastnik 20 lovorik na ATP turnirjih. 


Internazionali BNL d'Italia
Kraj: Rim (ITA)
Datum: 09.05.2023 - 21.05.2023
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 8,637,966 EUR / 3,572,618 USD
https://www.internazionalibnlditalia.com/

Finale:

3-Daniil Medvedev (Russia) beat 7-Holger Rune (Norway) 7-5 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete