Medvedjev po zmagi v Marseillu prvi izven velikih štirih po letu 2005 na 2. mestu

15.03.2021
MARSEILLE, FRANCIJA - Rus Daniil Medvedjev je zmagovalec ATP turnirja serije 250 v Marseillu, a bolj izstopa to, da se je prebil na ATP lestvici takoj za Novakom Đokovičem.

Ruski teniški igralec Daniil Medvedjev je dvignil 10 turnirsko lovoriko v karieri.

V finalu dvoranskega turnirja Open 13 Provence je s 6-4, 6-7(4), 6-4 premagal domačina Pierra Huguesa Herberta.

13 asov je izstrelil Rus v finalu in rešil štiri od petih brejk priložnosti Francoza, vse skupaj pa dokončal po 2 urah in 11 minutah igre. S tem je Medvedjev na ATP lestvci prehitel Nadala in postal prvi izven velike četverice Đokovič/Federer/Nadal/Murray, ki je po letu 2005 na drugem mestu. Zadnji, ki je bil na 2. mestu, na prvega bo treba še počakati, je bil julija pred šestnajstimii leti Lleyton Hewitt.

''Resnično sem zelo vesel'', je povedal 25-Medvedjev. ''Vedel sem, da bom prišel na 2. mesto in vedno je lepo napredovati, ko prideš do nekega uspeha''

V nedeljo še številka 3 svetovnega tenisa je v vitrino pospravil deseti karierni naslov, kar šest pa jih je osvojil na dvoranskih turnirjih s trdo podlago, ena od teh je tudi zmaga na zaključnem masters turnirju osmerice. 

''Deseti naslov, prišel sem do dvojne številke, to je nekaj kar sem sanjal kot otrok. Mislim, da je to lepa številka, a potrudil se bom in delal na tem, da dodam še kaj... res rad igram na trdi podlagi. Zdi se mi, da tu pride do izraza moja igra. Danes sem našel rešitve v pravih trenutkih'', je še dejal ruski tenisač, ki je letos izgubil v finalu OP Avstralije z Đokovičem, kakšen teden prej pa z rusko ekipo osvojil pokal ATP

29-letni Herbert, ki se je v ponedeljek zavihtel na 73. mesto ATP lestvice, je v četrtem finalnem nastopu lovil prvi naslov. Francoz je v tem tednu v Marseillu na poti do finala izločil tri nosilce, Nišikorija, dvakratnega zmagovalca Cicipasa in Umberta.


 

Open 13 Provence
Kraj: Marseille (FRA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.03.2021 - 14.03.2021
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 409,765 EUR
http://www.open13.fr/

Finale:

1-Daniil Medvedev (Russia) beat Pierre Hugues Herbert (France) 6-4 6-7(4) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete