Stefanos Cicipas drugo leto zapored nepremagljiv v Marseillu

23.02.2020
MARSEILLE, FRANCIJA - Grk Stefanos Cicipas se na dvoranskem turnirju serije ATP v Marseillu počuti kot riba v vodi.

Grški teniški as Stefanos Cicipas je na ATP turnirju serije 250 v Marseillu osvojil 16 zaporednih nizov in tudi drugi zaporedni naslov. V finalu je s 6-3, 6-4 nadigral mladega Felixa Augerja Aliassima in prvič v karieri dobil turnir dvakrat zapored. Lani je v finalu ugnal Kukuškina.

Dogodek Open 13 Provence si bo 21-letni Cicipas, trenutno 6. igralec sveta, za vselej zapomnil, saj je prvič uspel slaviti dve leti zapored na enem turnirju. Kot 2. nosilec je bil ta teden nepremagljiv, tudi za najstnika iz Kanade, s katerim je najprej v karieri izgubil dva obračuna, sedaj pa je poravnal račune, saj ga je ugnal tudi lani na Mastersu v Šanghaju.

''Danes sem pokazal kvaliteten tenis, zato sem zelo zadovoljen. Prav z vsakim elementom teniške igre sem bil danes zadovoljen in vesel sem, ko mi uspe takšna tekma'', je povedal Cicipas, ki ne lani, ne letos ni oddal niza v francoskem Marseillu. Četrtič je bil na tem turnirju, po dveh porazih v prvem krogu pa sedaj postaja nepremagljiv. Je prvi zaporedni zmagovalec turnirja po Thomasu Enqvistu in letu 1998.

V finalih ima sedaj Cicipas razmerje 5-5, na prvo slavje pa še čaka 19-letni Aliassime. Ni vrag, da bo zmagal na ATP turnirju, saj je izjemno mlad, igral pa je že v petih finalih, tudi prejšnji teden v Rotterdamu. Kanadčan je že 18. igralec na ATP lestvici.


Open 13 Provence
Kraj: Marseille (France)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 1702.2020 - 23.02.2020
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda, dvorana
Nagradni sklad: € 769.670
https://www.open13.fr/en/

Finale:

2-Stefanos Tsitsipas (Greece) beat 7-Felix Auger Aliassime (Canada) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete