Kakšna dominanca, Đokovič dobil tudi deveti finale v Melbournu

21.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Srb Novak Đokovič je nesporni kralj grand slama v deželi 'down under'. Danes si je priigral že rekordni deveti naslov.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đokovič je na OP Avstralije še naprej nepremagljiv. V devetem finalu je slavil še devetič in nilč ne prepušča naključju. Srb je v finalu tokrat s 7-5, 6-2, 6-2 nadigral Rusa Daniila Medvedjeva, sicer 4. nosilca. Neverjetna predstava Srba danes v finalu Melbourna. 

Nič ni bilo magičnega s strani ruskega tenisača, ni imel asa v rokavu, da bi vzel skalp kralju Melbourna Novaku Đokoviču. Le ta je saj pri 18. naslovu na turnirjiuh za grand slam, dva je oddaljen od Nadala in Federerja.

Dominanca 33-letnega Beograjčana v Melbournu je neverjetna. Kot da tekmujeta z Nadalom kdo bo za 'večne čase' postavil rekord v števulu naslovov na enem grand slamu. Če jih ima Nadal v Parizu 13, jih ima Đokovič v Melbournu sedaj 9 in štejeta naprej...

Novak sploh ni najbolje odigral v prvem tednu turnirja, v 3. krogu proti Fritzu je imel veliko težav, govorilo se je celo, da ne zna dokončati turnirja, a kako se je vse obrnilo. Najboljši najboljše prikažejo na koncu. Na drugi strani je Medvedjev nanizal 20 zaporednih zmag in v finale prišel poln samozavesti, le ta pa se je danes razblinila kot milni mehurček.

Novak Đokovič je nepremagljiv v finalih OP Avstralije. Devet final, devet zmag.

Novak Đokovič je nepremagljiv v finalih OP Avstralije. Devet final, devet zmag.

Že sam začetek je bil za Srba izjemen, povedel je 3-0, Rusu pa se je uspelo vrniti na 3-3. Ključna 12. igra, ki jo je Medvedjev igubil in s tem tudi niz, mu je spodrezala krila. Brejk v 1. igri Daniila je bil zadnje kar je pokazal v finalu. Vse preveč je nihal in Novak je kot izkušen stari maček nizal igro za igro. Zlahka je pospravil 2. niz in tudi v tretjem letel po terenu ter popolnoma nadigral nasprotnika.

Sledili so zaključni govori, Đokovič pa je bil seveda zelo dobro razpoložen. ''Hvala vsem, vsako leto sem bolj zaljubljen v Vas, v ta kraj in ta turnir, ljubezenska afera še traja'', se je šalil Srb ter pohvalil Medvedjeva in mu dal vedeti, da stara garda še ne bo predala trona. ''Jaz, Rafa in Roger se ne bomo predali. Trdo bodo morali garati, da nas bodo vrgli s trona, jasno je zakaj smo še tu'', je sporočil Nole. Trije velikani tenisa imajo sedaj v lasti 58 naslovov na turnirjih za grand slam - kakšna generacija, kakšna dominanca.

Daniil Medvedjev (desno) je drugič igral v finalu turnirja za grand slam in drugič izgubil.

Daniil Medvedjev (desno) je drugič igral v finalu turnirja za grand slam in drugič izgubil.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 - 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 4-Daniil Medvedev (Russia) 7-5 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete