Medvedjev še naprej vroč, dobil je tudi domači turnir v Sankt Peterburgu

23.09.2019
SANKT PETERBURG, RUSIJA - Rus Daniil Medvedjev je v finalu domačega ATP turnirja v Sankt Peterburgu ugnal Hrvata Borno Čoriča.

23-letni Rus Daniil Medvedjev nadaljuje z izjemnimi rezultati, sploh od meseca julija. Če še niste pozabili, Medvedjev je igral v finalu OP ZDA, sedaj pa je zlahka slavil tudi v finalu domačega turnirja v Sankt Peterburgu, ko je Hrvata Borno Čoriča ustavil s 6-3, 6-1.

''Neverjeten občutek'', je povedal Rus po zmagi. ''Po Cincinnatiju sem si rekel, da ne bom kazal preveč čustev, ker je to v moji naravi, a danes se res težko zadržujem'', je v svojem slogu dejal Daniil.

To je bil peti zaporedni finale Medvedjeva na ATP turneji. Številka 4 svetovnega tenisa je dobil 24 dvobojev od zadnjih 27, lovorika v Sankt Peterburgu pa je njegova prva na domačih tleh in šesta v karieri. Je prvi zmagovalec iz Rusije po petnajstih letih, ko je tu slavil Mikhail Južni.

V finalu ruskega turnirja mu Čorič ni mogel do živega kljub temu, da je imel z njim pozitiven rezultat (4-1). Medvedjev je danes pokazal kako je napredoval v zadnjem času, Hrvat je moral podpsati poraz v finalu. Nazadnje se je boril za naslov lanskega oktobra v Šanghaju, ostaja pa pri dveh turnirskih zmagah pri 22-letih.


St.Petersburg Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 16.09.2019 - 22.09.2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 1,248,665
http://www.spbopen.ru/

Finale:

1-Daniil Medvedev (Russia) beat 4-Borna Coric (Croatia) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete