Meusburgerjeva v finalu Bad Gasteina. Ji bo tokrat le uspelo?

20.07.2013
BAD GASTEIN, AVSTRIJA - V velikem, nedeljskem finalu WTA turnirja serije International v Bad Gasteinu, se bosta udarili domačinka Yvonne Meusburger in Čehinja Andrea Hlavačkova.

Avstrijka Yvonne Meusburger še naprej lahko sanja o svoji prvi lovoriki na WTA Touru. V polfinalu domačega dogodka je s 6-4, 6-3 premagala Južnotirolko Karin Knapp, prepreka pred prvencem pa bo Čehinja Andrea Hlavačkova.

Meusburgerjeva vse od leta 2007 ni izpadla pred četrtfinalom Bad Gasteina, na drugih turnirjih, pa z izjemo Budimpešte prejšnji teden, ni pogledala čez 2. krog. Res zanimiva je teniška pot na tem turnirju Avstrijke, ki pa nima WTA naslova, ne v posamični, ne v konkurenci dvojic.

Druga finalistka je Čehinja Andrea Hlavačkova, ki je v 1. krogu izločila Tadejo Majerič. V polfinalu se je pomerila z mlado Ukrajinko Elino Svitolino, tudi mladinsko grand slam zmagovalko, ter strla njen odpor šele po treh nizih s 7-5, 6-7 in 6-4. 26-letna češka tenisačica je 108. igralka sveta, jutri pa bo prav tako lovila prvenec v posamični konkurenci WTA turnirjev. Precej boljša je Hlavačkova v dvojicah, kjer ima 13 naslovov, med drugim je bila uspešna tudi v Bad Gasteinu.

 

NURNBERGER Gastein Ladies
Kraj: Bad Gastein (AVT)
Datum: 15.07.2013 - 21.07.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.gastein-ladies.at/


Polfinale:

Andrea Hlavackova (Czech Republic) beat Elina Svitolina (Ukraine) 7-5 6-7(1) 6-4 
Yvonne Meusburger (Austria) beat 8-Karin Knapp (Italy) 6-4 6-3    

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete