Mihail Južni zlahka počistil z Žemljo!

02.02.2012
ZAGREB, HRVAŠKA - Trenutno 39. teniški igralec sveta Mihail Južni je brez težav preskočil Žemljo za vstop v četrtfinale 398,500 evrov vrednega turnirja v naši sosednji državi.

V 2. krogu teniškega turnirja ATP 250 v Zagrebu, sta se pomerila drugi slovenski lopar Grega Žemlja in eden najboljših ruskih tenisačev zadnjega časa Mihail Južni. Slednji je v slogu nekoč Top 10 igralca sveta brez težav ugnal Kranjčana s 6-1, 6-3 .

Grega je v 1. krogu izločil domačina Antonia Veića, na četrtfinale ATP turnirja pa bo moral še malo počakati. V Zagrebu mu je do preboja med osem sicer manjkala le ena zmaga, vendar je naletel na premočnega tekmeca.

3. nosilec, ki je bil v hrvaški prestolnici finalist leta 2007, na pravkar končanem OP Avstralije pa je utrpel grenak poraz po petih nizih proti Golubevu, je prvi niz končal po 30 minutah, izpustil pa je le eno igro. Od treh brejk priložnosti je izkoristil dve, izvrstno pa je returniral, saj je Grega na svoj drugi začetni udarec uspel ujeti komaj eno točko od šestih.

Pristisk 29-letnega Moskovčana se je nadaljeval tudi v 2. nizu. Že v desetminutni 1. igri je na kontu zbral pet brejk priložnosti, na svoj servis pa je bil tako suveren, da Žemlja ni mogel pomisliti na odvzem servisa (brejk priložnosti 0/0). Prvi dve servisni igri je Rus dobil brez oddane točke, brejk pa je prišel v 3. igri, s tem pa si je le tlakoval pot h končni zmagi in četrtfinalu. Grega je nekoliko sprostil roko po zaostanku, toda preobrata vseeno ni bilo na vidiku. Južni je zaključil p 1 uri in 15 minutah s četrtim brejkom v dvoboju.

Iz hrvaške prestolnice, turnirja PBZ Zagreb Indoors, Grega odnaša 20 točk in 6,530 evrov.

Baghdatis: Vsakemu se lahko zgodi, da zlomi štiri loparje zapored

Prvi si je igranje med najboljšimi osmimi priigral Ciprčan Marcos Baghdatis, akter štirih zlomljenih loparjev v 25 sekundah. To mu je ''uspelo'' na letošnjem prvem grand slamu seone v Melbournu, ta dogodek pa je tudi na spisku vprašanj novinarjev v Zagrebu. ''Ni to nobena tragedija. Vsakemu se lahko to zgodi'', je pokomentiral lomljenje loparjev Ciprčan, ki je v zvezi s hrvaško tenisačico Karolino Šprem. ''Ja, z izjemo angleškega jezika se težko sporazumeva. Jaz znam le par besed hrvaško, grški jezik pa je zelo težak'', je še dodal Baghdatis, ki je v 2. krogu Zagreba premagal Poljaka Lukasza Kubota.

Marcos Baghdatis na letošnjem ATP turnirju v Zagrebu (v ozadju njegovo dekle Karolina Šprem)

Marcos Baghdatis na letošnjem ATP turnirju v Zagrebu (v ozadju njegovo dekle Karolina Šprem)

 

PBZ Zagreb Indoors
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 30.01.2012-05.02.2012
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 398,250
http://www.zagrebindoors.com/2. krog:

02.02.2012 R16 (6)  M Baghdatis  defeats  L Kubot  64 62 
02.02.2012 R16 (3) M Youzhny defeats G Zemlja 61 63

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete