Žemlji ni uspel preboj v glavni del Wimbledona!

18.06.2011
WIMBLEDON - Po treh dneh čakanja, je Grega Žemlja (157. na ATP) le stopil na zelenico, kjer se igrajo kvalifikacije, ki peljejo v glavni del Wimbledona, a mu zadnjega dvoboja ni uspelo dobiti in je ostal pred vrati.

Južnafričan Rik De Voest (146. na ATP)je bil previsoka ovira za drugega slovenskega tenisača Grega Žemljo, ki je tako ostal pred vrati wimbledonskega turnirja, na katerem je kot prvi Slovenec nastopil leta 2009.

32. nosilec De Voest je slavil s 3-1 v nizih oziroma z rezultatom 6-2, 6-7, 6-2 in 6-4 ter ga premagal še drugič v medsebojnih obračunih. Obe tekmi sta igrala v kvalifikacijah turnirjev za grand slam, le da sta bila prvič tekmeca pred dvema letoma na OP ZDA.

24-letni Žirovničan, ki je lovil peto uvrstitev na turnirje za grand slam (glavni del), tako po treh dneh čakanja na zadnji kvalifikacijski obračun odhaja domov praznih rok. Ja, v Roethamptonu, kjer se igrajo kvalfikacije, je vseskozi nagajalo vreme, tudi danes, ko sta z Južnoafričanom dvakrata morala prekiniti dvoboj zaradi dežja.

Rik De Voest je bil za Žemljo že dvakrat usoden v kvalifikacijah turnirjev za grand slam

Rik De Voest je bil za Žemljo že dvakrat usoden v kvalifikacijah turnirjev za grand slam

V prvem nizu je Žemlja hitro zaostal 0-3 in nato ni več ujel priključka. Na koncu je še enkrat izgubil servis. V drugem je dvakrat lovil zaostanek brejka in ga tudi dvakrat ujel, tajbrejk pa dobil s 7-5. Dvoboj se je začel od začetka, a žal ni odšel naprej po notah Grege. Tretji niz je De Voest spet dobil gladko s 6-2, v četrtem pa je bolje začel Žemlja. V 2. igri je imel veliko možnosti, da odvzame servis tekmecu, a mu ni uspelo. 'Kdor ne da dobi' je eden od pregovorov in to se je pripetilo Gorenjcu, ki je nato na svoj servis oddal 3. igro. 31-letni Rik De Voest je izkušeno pripeljal prednost vse do konca in bo naslednji teden igral v glavnem delu Wimbledona, kjer bosta nastopila tudi Blaž Kavčič in Polona Hercog, v igri dvojic pa bo nove lovorike lovila Katarina Srebotnik, ki je prav danes s Kveto Peschke slavila v Eastbournu.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete