Monfilsu drugi zaporedni naslov na ATP500 turnirju v Rotterdamu

16.02.2020
ROTTERDAM, NIZOZEMSKA - Ni bilo junaka, ki bi na poti do drugega zaporednega naslova v Rotterdamu ustavil Francoza Gaela Monfilsa. Turnir na Nizozemskem je prvi serije 500 v sezoni.

Po naslovu prejšnji teden v Montpellierju, je francoski teniški as Gael Monfils dobil še močnejši ATP 500 turnir v Rottredamu in to drugo leto zapored. V finalu je brez težav s 6-2, 6-4 ustavil rablja Bedeneta, Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

Neustavljiv je 33-letni Monfils ta mesec. 9. igralec sveta je bil 3. nosilec v nizozemskem pristaniškem mestu in ima tu razmerje zmag in porazov 14-1 od leta 2016.

''Neverjetno, res sem srečen. Še drugič mi je uspelo zmagati na tem prizorišču in letos tudi drugi teden zapored. Poseben občutek, saj še nikdar nisem dobil dva turnirja v dveh tedenih'', je sporočil Monfils, ki je po Soderlingu (2011) drugi, ki si je prilastil dve lovoriki zapored v Rotterdamu. Monfils ima 10 naslovov, kar 7 jih je osvojil na dvoranskih turnirjih s trdo podlago.

''Moje sanje so osvojiti Grand Slam, zato treniram in živim. Vem, da bo to zelo težko, morda bom pa imel kdaj srečo in osvojim tudi ta naslov'', ni skrival svoje želje Gael po zmagi na Nizozemskem.

Felix Auger Aliassime je lovil prvenec, a mu tokrat ni uspelo. No, Kanadčan ima le 19 let in brez skrbi, da bo prišel tudi do naslova, že sedaj pa je na 21. mestu ATP lestvice. Bil je že v štirih finalih, ta teden pa je na poti do tega uspeha po dveh tesnih nizih premagal tudi najboljšega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta.


ABN AMRO World Tennis Tournament
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 10.02.2020 - 16.02.2020
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 2,155,295
https://www.abnamrowtt.nl/en

Finale:

3-Gael Monfils (France) beat Felix Auger Aliassime (Canada) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete