Murray bo želel preprečiti prvo slavje Španca v Miamiju

31.03.2013
Danes približno ob 17:30 po našem času se bosta za naslov pomerila Španec David Ferrer (5. na ATP) in Škot Andy Murray (3. na ATP).

David Ferrer je v svojem polfinalnem obračunu zopet začel zelo nervozno. V prvem setu so bile variacije in moč Haasovih udarcev zanj preveč. Storil je, zanj neobičajno, veliko neizsiljenih napak. V drugem setu je vendarle dvignil nivo svoje igre, a je Haas v 3. nizu uspel priti do vodstva s 3-1. Za tem je odigral verjetno najslabšo igro v dvoboju, Španec je momentum uspel izkoristiti in slavil.

Andy Murray do polfinalnega dvoboja ni izgubil niti niza, pa čeprav ni navduševal s svojim tenisom. V igri nasprotnikov je bilo čutiti nekoliko preveč spoštovanja do nasprotnika. Gasquet je v prvem nizu, sploh v prvih nekaj igrah, odigral tenis na nepredstavljivi ravni. Po vodstvu s 3-0 se zdi, da se je povlekel na svoje varno mesto, par metrov za osnovno linijo in s tem prepustil diktirno palico Škotu, ki je v prvem nizu serviral za set, a je le ta na koncu pripadel Gasquetu. V naslednjih dveh nizih so se pokazale izkušnje Škota v tej fazi tekmovanja, ko je Francozu prepustil le še tri igre.

25-letni Andy Murray je v Miamiju slavil leta 2009. Zmaga v letošnjem finalu  mu prinaša mesto številka 2 na ATP lestvici!

25-letni Andy Murray je v Miamiju slavil leta 2009. Zmaga v letošnjem finalu mu prinaša mesto številka 2 na ATP lestvici!

Današnja nasprotnika sta se med seboj pomerila že 11-krat, v šestih dvobojih je bil boljši Andy Murray, Ferrer pa je dobil vse 4 dvoboje na pesku in enega v dvorani.

Zanimiv podatek je ta, da Miamija ni osvojil še noben Španec. Nadal je trikrat izgubil v finalih. Ferrer je prvi masters serije 1000 osvojil šele lani, v Parizu, a tam ni igral proti igralcem iz velike četverice. Murray je danes zagotovo v veliki prednosti in vlogi favorita. Ferrerjevo največje orožje bo ponovno velika nepopustljivost in borbenost, zdi pa se da udarcev s katerimi bi lahko ogrozil Murraya nima.

Škot bo torej tisti od katerega bo v veliki meri odvisen razplet dvoboja. Vsekakor bo moral v finalu pokazati boljši tenis kot do sedaj, Ferrer pa pustiti nervozo doma. V osvajanju tako močnih turnirjev je prednost na strani Škota, saj je za Ferrerja že preboj v finale velik uspeh. To kaže zaključek dvoboja, ko je proti Haasu slavil kot bi osvojil turnir. Človek, ki osvaja turnirje po navadi ni na kolenih že v polfinalnem obračunu.

David Ferrer se bo z Andyem Murrayem pomeril 12-ič, prvič na mastersu v Miamiju

David Ferrer se bo z Andyem Murrayem pomeril 12-ič, prvič na mastersu v Miamiju

 

pripravil: A.C.

foto: zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete