Predsednik ATP Murrayju poslal opozorilo: ''Pričakujemo te v Londonu''

22.09.2015
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Prvi mož Združenja teniških profesionalcev (ATP) Chris Kermode je poslal jasno sporočilo Andyju Murrayju, potem ko je tretji igralec sveta namignil, da bi lahko odpovedal nastop na zaključnem turnirju World Tour Finals.

Britanska teniška reprezentanca je v polfinalu Davisovega pokala na krilih Andyja Murrayja premagala Avstralijo (3:2) in se uvrstila v veliki finale, kjer se bo pomerila z Belgijo. Otočani bodo imeli priložnost za prvo ekipno lovoriko po letu 1936, breme tega zgodovinskega dosežka pa bo v finalu na svojih plečih nosil kdo drug kot številka tri svetovnega tenisa.

Finalni obračun pokala Davisa se bo najverjetneje igral na peščeni podlagi, srečanje pa je predvideno le nekaj dni po koncu zaključnega mastersa v Londonu, kjer se tenisači merijo na trdi podlagi tradicionalneo modre O2 arene.

Murray je priznal, da je za finale ekipnega tekmovanja pripravljen žrtvovati nastop v Londonu, s čimer bi se odpovedal - odvisno od rezultata - od 300.000 pa do 1,2 milijona funtov in - v primeru, da bi dobil vseh pet dvobojev - 1500 točkam za lestvico ATP.

''Nastop v O2 areni bi bil zagotovo pod vprašajem, če se bo igralo na pesku (finale Davisovega pokala, op. a.). Če bi se uvrstil v finale, bi odigral pet zaporednih obračunov, nato bi si privoščil nekaj odmora in ostala bi mi dva dneva za trening na pesku. To ne bi zadostovalo. Potrebujem več časa na pesku, da se moj hrbet privadi,'' je povedal Murray, ki je v Glasgowu priznal, da ga pesti lažja poškodba.

Nemudoma se je oglasil predsednik organizacije ATP Chris Kermode, ki Britancu sporoča, da v Londonu pričakujejo njegovo udeležbo. Morebitna odpoved brez ustreznega razloga namreč ni v skladu s pravili. ''ATP World Tour Finals je obvezen turnir na ATP Touru in vsi igralci, ki se kvalificirajo, morajo tekmovati, razen če so poškodovani,'' je sporočil v uradni izjavi.

''Za njim je fantastična sezona in zaslužil si je mesto med osmimi najboljšimi igralci na svetu, ki bodo nastopili v finalu. Slišali smo komentarje, ki jih je dal po zmagi v Glasgowu, vendar pričakujemo, da bo igral. Dokler ne pride do uradne odpovedi, njegov nastop v O2 areni ostaja potrjen,'' je dodal Kermode.
pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete