Murray tretjč zmagovalec Šanghaja. Razlika do Đokoviča le še 915 točk

16.10.2016
ŠANGHAJ, KITAJSKA - Britanec Andy Murray je tretjič v karieri slavil na Mastersu v Šanghaju in se po številu naslovov uzenačil z Đokovičem.

Najboljši britanski tenisač Andy Murray je vroča roba. Zmagal je tudi na ATP1000 turnirju v Šanghaju ter se po številu naslovov izenačil z rekorderjem Đokovičem, kar pa je najbolj pomembno, Srbu se je na ATP Race letvici približal le na 915 točk in ima ve možnosti, da konec leta pričaka kot številka 1 svetovnega tenisa. Glede na to, da so do konca sezone še trije veliki turnirji, se vse bolj zdi, da bo Škotu uspelo priti do cilja, ki ga čaka že celo kariero. Postati 1. igralec sveta.

Branilec naslova Novak Đokovič je izpadel v polfinalu Šanghaja, Andy Murray pa je to pograbil z obema rokama. V finalu je po pričakovanju premagal Roberta Bautista-Aguta s 7-6(1), 6-1 in drugič letos dvignil pokal na turnirjih serije Masters. 

Španec Roberto Bautista-Agut je prvič zaigral v finalu Mastersov, vendar je bilo malo verjetno, da bi ga tudi osvojil. 29-letni Murray je namreč v izjemni formi, kar je na koncu tudi potrdil. V 1. nizu je izkoristil prvo priložnost za brejk, imel vse pod kontrolo vse do servisa pri 5-4(40:15), a je Bautista-Agut izničil tri točke za niz in prišel do ribrejka. Izenačil je na 5-5, tenisača pa sta obdržala začetni udarec v naslednjih dveh igrah, zato je o uvodnem nizu odločal tajbrejk. Tu Murray ni dopustil presenečenja. Zlahka ga je dobil s 7/1 ter takoj v 2. nizu ušel z brejkom. Dvoboj je bil le še rutinsko končan s strani britanskega teniškega velemojstra, ki je vpisal 13. naslov na turnirjih serije Masters.

 

Shanghai Rolex Masters
Kraj: Šanghaj, Japonska
Datum: 09.10.2016 - 16.10.2016
Kategorija: ATP Masters 1000
Žreb: S-56, D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 5,452,985
http://en.shanghairolexmasters.com/


Finale:

2-Andy Murray (Britain) beat 15-Roberto Bautista (Spain) 7-6(1) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete