Nadal po izpadu Federerja prvi favorit v New Yorku

04.09.2019
NEW YORK, ZDA - Roger Federer je nepričakovano izpadel v četrtfinalu zadnjega grand slama sezone.

Švicarski teniški maestro ni osvojil OP ZDA že vse od leta 2008, ne bo ga tudi letos, pa čeprav je v zadnjih dveh obračunuh prikazal suvereni predstavi. V četrtfinalu ga je po petih nizih (6:3, 4:6, 6:3, 4:6, 2:6) prvič v karieri premagal Bolgar Grigor Dimitrov. Le ta je najslabše rangiran polfinalist na OP ZDA vse od leta 1991 in Jimmya Connorsa. 28-letnik je v veliko jabolko pripotoval po dveh porazih v 1. krogu Montreala in Cincinnatija, sedaj pa to...

Griša je bil letos v res slabi formi, v New Yorku pa igra kot prerojen. Dramatične obračun s Federerjem je trajal 3 ure in 10 minut, Švicar pa je med tekmo poreboval tudi pomoč fizoterapevta. Kot je sam dejal po tekmi ni bil povsem zdrav, a ni bil tudi v tako slabem stanju, da bi tekmo še pred začetkom tekme predal. Grigor je bil boljši ter je zasluženo zmagal, je še dodal 38-letni teniški veteran, ki bo letos ostal brez osvojenega turnirja za grand slam. 

Še pred tem je mladi Rus Daniil Medvedjev domov poslal drugega Švicarja Stana Wawrinko, tudi že zmagovalca OP ZDA. Wawrinka je krog pred izločil branilca naslova, proti 'letečemu' Rusu pa ni imel možnosti. Zanimivo, da oba akterja nista bila stoodstotno pripravljena v smislu zdravja, očitno pa je Medvedjev vseeno imel precej več znanja in moči. 

Namesto 'pričakovanega' polfinala Đokovič-Federer, so v New Yorku dobili polfinalni dvoboj Grigor Dimitrov-Daniil Medvedjev. Za oba je to največji uspeh v karieri na grad slamih, eden bo prvič okusil slast igranja v finalu turnirja velike četverice.

Ja, prvi favorit v Fluhing Meadowsu sedaj ostaja Rafael Nadal, ki bo dvoboj četrtfinala z Diegom Schwartmanom igral danes ponoči. Španec išče 19. lovoriko na turnirjih za veliki slam, v kolikor mu uspe v nedeljo slaviti, bo le še za en naslov prekratek od rekordnega dosežka Rogerja Federerja.


US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2019 - 08.09.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete