Nadal: ''Točno to sem potreboval!''

18.04.2016
MONTE CARLO, MONAKO - Rafael Nadal je v finalu teniškega Mastersa v kneževini zabeležil eno najbolj čustvenih zmag v svoji karieri.

''Kralj peska'' je v finalu Monte Carla s 7:5, 5:7, 6:0 premagal Gaela Monfilsa in znova zasedel peščeni prestol. Španski matador je zabeležil deveto zmago (2005-2012, 2015) na jugovzhodu Francije in prvo po letu 2012.

Za Nadala je bil to prvi turnir serije Masters po letu 2014, ko je v Madridu premagal Keija Nišikorija. Obenem je bila to že 28. lovorika na turnirjih serije 1000, s katero se je izenačil z Novakom Đokovićem (28). Zmaga mu je vlila nove samozavesti pred nadaljevanjem peščene sezone in velikim vrhuncem na OP Francije, kjer bo lovil neverjetno deseto lovoriko (2005-2008, 2010-2014).

''Zmaga tukaj je potrdilo, da sem napredoval. Zelo sem vesel. To je bil zelo čustven teden zame na pomembnem turnirju. Monte Carlo je eden najpomembnejših turnirjev v moji karieri, o tem ni dvoma. Da sem po treh letih spet slavil tukaj, je res nekaj posebnega,'' je povedal Nadal. Pri tem se je malce uštel, saj so od zadnje zmage minila že štiri leta, medtem ko ga je pred tremi leti v finalu premagal Đoković.

''Trdo sem delal, da bi v rokah držal ta pokal. Uživam v trenutku. Gre za čustven trenutek po težkem obdobju. A to je del življenja. Del športa nasploh. Verjamem, da sta bila turnirja v Monte Carlu in Indian Wellsu, kjer sem igral na visokem nivoju, zelo pomembna. Točno to sem potreboval,'' je dodal 29-letnik.

''Še vedno nisem stoodstoten, a precej boljši. Na igrišču se ne počutim tako kot lani. Vesel sem. Kar zadeva moj tenis, igram bolje. To je očitno. V polfinalu in finalu sem dvignil nivo svoje igre, kar sem v zadnjem času zelo pogrešal. Ta teden mi je uspelo,'' je sklenil Španec.

Nadal bo evropski del peščene sezone nadaljeval v Barceloni, kjer bo napadal deveto lovoriko (2005-2009, 2011-2013).


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete