"Najbolj preznojen grand slam vseh časov"

07.09.2018
NEW YORK, ZDA - Novak Đoković in Rafael Nadal sta vsak po eno zmago oddaljena od 53. medsebojnega obračuna, četrtega v New Yorku.

Novak Đoković je na pragu osmega finala na OP ZDA (2-5), še prej pa bo moral preskočiti oviro, ki sliši na ime Kei Nishikori. V zgornji polovici žreba se bosta v ponovitvi četrtfinala letošnjega Wimbledona za prvo finalno vstopnico udarila Rafael Nadal in Juan Martin Del Potra.

OP ZDA so letos zaznamovale izredno visoke temperature, na trenutke nevzdržni igralni pogoji pa so po Đokovićevih besedah najtežji, kar jih je doslej doživel na zadnjem grand slamu sezone. Dvakratni zmagovalec turnirja (2011, 2015) se je kljub razbeljenemu betonu uvrstil v svoj 11. zaporedni (!) polfinale v New Yorku. "Po mojem mnenju je to najtežje OP ZDA v zadnjih desetih letih, kar zadeva pogoje," je povedal Srb.

V peklenskih temperaturah je med obračunom z Johnom Millmanom trpel tudi Roger Federer, ki se je po porazu pritoževal, da je bila temperatura na igrišču neznosna. Đoković, ki je Millmana nato izločil v četrtfinalu, je razkril, da je med obračunom z Avstralcem preoblekel najmanj 10 kratkih majic. Pri izidu 2:2 v drugem nizu je bil obračun celo prekinjem za šest minut, da je Millman lahko preoblekel povsem razmočena oblačila. "Že v redu. Potrebujem počitek," mu je zeleno luč za odhod z igrišča prižgal Đoković.

"Še nikoli se nisem tako potil. Neverjetno. Vsak obračun potrebujem 10 majic. Po dveh igrah si povsem premočen," je povedal Srb in turnir v Flushing Meadowsu proglasil za "najbolj preznojen grand slam" vseh časov. Težava je, meni Đoković, v neustreznem sistemu prezračevanje. "Sodnika sem vprašal, ali imamo na voljo kakšno zračenje, a mi je odvrnil, da ne ve. Edino zračenje je skozi hodnik. Streha je fanstatična, vendar imaš občutek, kot da si s savni."

Na dan polfinalnih obračunov v moški posamični konkurenci bodo temperature bolj prizanesljive, saj se bo živo srebro gibalo od 23 pa do 25 stopinj celzija.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete