Najboljša hrvaška tenisačica izločila Zidanškovo v 1. krogu OP ZDA

26.08.2019
NEW YORK, ZDA - Tamara Zidanšek je izpadla v 1. krogu zadnjega grand slama v New Yorku.

21-letni Tamari Zidanšek se ni izšlo za 2. krog Odprtega prvenstva ZDA, ki se igra v New Yorku. S 6-4, 4-6 in 6-1 jo je premagala 22. nosilka Petra Martič.

Tako kot letos v Carigradu, sicer na pesku, je najboljša hrvaška teniška igralak slavila po treh nizih. Zidanškova, 66. igralka sveta, je dobro parirala v prvih dveh nizih ter tekmo odpeljala v tretjega, kjer pa je bila nemočna proti sedem let starejši nasprotnici, čeprav je ta dobila šelečetrti letošnji dvoboj od enajstih na trdi podlagi.

Igralka iz Splita je letos v dobri formi, kar potrjujeta tudi zadnja dva odlična rezultata na grad slamih, četrtfinale in osmina. V 1. nizu je prišla do enega brejka, kar je zadostovalo za vodstvo, Konjičanki pa je uspela vrnitev, ko je v 2. nizu kar dvakrat odvzela začetni udarec. Žal ji ni uspel preobrat. Martičeva je takoj odgovorila v tretjem delu ter hitro povedla 4-0 in za Slovenko ni bilo več vrnitve. Tami je ostala brez brejk žoge, trikrat pa izgubila servis. Na dvoboju je bila zelo solidna pri mreži, posebej v 2. nizu, ko je tam dobila 11 točk od 12.

Petra Martič je izenačila svojo najboljšo uvrstev v Flushing Meadowsu, verjetno pa jo bo presegla, saj jo v 2. krogu čaka kvalifikantka, Tamara pa bo morala na svojo prvo zmago v New Yorku počakati do naslednje sezone. Nastop v glavnem delu ji je prinesel 58,000 ameriških zelencev, a je treba pri tem odšteti 30% davek.


US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2019 - 08.09.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

1. krog:

22-Petra Martic (Croatia) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-4 4-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete