Tamara Zidanšek hitro končala nastope na mladinskem OP ZDA!

31.08.2014
NEW YORK, ZDA - Najboljša slovenska mladinska tenisačica Tamara Zidanšek je danes ob 17. uri začela nastop na OP ZDA v juniorski konkurenci.

Kar nekaj časa na turnirjih velike četverice ni bilo nobenega slovenskega predstavnika, luknjo je zapolnila Tamara Zidanšek, ki je nastopila v ženski posamični mladinski konkurenci.

16-letna Konjičanka, trenutno 772. igralka sveta, na mladinski lestvici pa 37, je letos senzacionalno zmagala na članskem ITF turnirju v Velenju in opozorila nase. Članica TK Ptuj bo danes ob 17. uri debitirala na turnirjih velike četverice in poskušala naslediti Katarino Srebotnik, ki nas je razveseljevala koncem tisočletja, ko je leta 1998 osvojila mladinski Wimbledon z zmago v finalu nad Kim Clijsters, istega leta pa je bila tudi v finalu mladinskega OP ZDA, kjer jo je v boju za naslov premagala Jelena Dokič.

V 1. krogu je Zidanškovo čakala 15-letna domačinka Kelly Chen (863. na WTA), ki je letos tudi osvojila ITF turnir z nagradnim skladom 10,000 USD, na mladinski lestvici pa je na 143. mestu. Pomerili sta se prvič.

No, Tamari se v debiju ni izšlo. Američanka je bila boljša s 6-0, 6-7 in 7-6, dvoboj pa je postregel z velikim številom brejkov, še posebej s strani Chenove. 

1. nosilka mladinskega dela OP ZDA je CiCi Bellis, Američanka, ki je igrala tudi v članskem delu in prišla do 2. kroga po senzacionalni zmagi nad Dominiko Cibulkovo, finalistko OP Avstralije.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete