Naomi Osaka premagala številko 1 Bartyjevo za naslov v Pekingu

06.10.2019
PEKING, KITAJSKA - Japonka Naomi Osaka je slavila na več kot osem milijonov ameriških zelencev vrednem WTA Premier turnirju na Kitajskem.

Tako kot Dominic Them v moškem delu, je tudi Japonka Naomi Osaka preobrnila rezultat v finalnem obračunu in nadoknadila niz zaostanka ter na koncu dvignila pokal. Za naslov se je pomerila z aktualno številko 1 svetovnega tenisa Ash Barty ter slavila s 3-6, 6-3 6-3.

Četrta igralka sveta Naomi Osaka je zabeležila deseto zaporedno zmago na Touru in drugi zaporedni naslov. Pred tednom je zmagala tudi v domačem kraju Osaki, kjer je bila rojena.

''Odličen občutek'', je povedala Naomi. ''Ja, to je bil tudi moj cilj po porazu na OP ZDA. Res sem vesela, da mi je uspelo uresničiti načrtovane cilje''.

Osaka je letos osvojila tri turnirja, za prva dva ste prebrali zgoraj, prvega pa si je prilastila že na začetku sezone,ko je bila najboljša na Grand Slamu v Melbournu. Takrat je tudi postala prva igralka sveta, kasneje pa je blestela predvsem Bartyjeva, ki je na vrhu trenutno. 


China Open
Datum: 27.09.2019 - 06.10.2019
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Nagradni sklad:  $8,285,274
Podlaga: Trda
http://www.chinaopen.com/en/

Finale:

4-Naomi Osaka (Japan) beat 1-Asleigh Barty (Australia) 3-6 6-3 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: chinaopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete