Nekdanja številka ena se pri 43 letih vrača na Tour

22.12.2018
SARASOTA, FLORIDA - Pred več kot 20 leti je bil najboljši teniški igralec na svetu, zdaj želi postati najstarejši zmagovalec ATP turnirja.

Nekdanji prvi igralec sveta Marcelo Rios je 14 let po slovesu od profesionalnega tenisa napovedal svojo vrnitev. 43-letni veteran namerava v prihajajoči sezoni zaigrati na turnirju serije challenger.

Rios je nekdanji finalist OP Avstralije (1998), istega leta pa je preživel šest tednov na vrhu računalniške teniške lestvice. Čilenec je še vedno edini prvi igralec sveta v zgodovini, ki ni osvojil niti enega grand slama. V desetletni karieri je zbral 18 turrnirjev, med njimi tudi pet mastersov (5-2). Leta 1998 se je pridružil peščici tenisačev, ki so v istem letu osvojili sončni dvojček - mastersa v Indian Wellsu in Miamiju.

Rios trenutno živi na Floridi, kjer se pripravlja za vrnitev v teniško karavano. "Treniram z vrhunskim tenisači. Vsi igrajo zelo dobro. Izgubil sem kar nekaj kilogramov. Imam jih že skoraj toliko kot takrat, ko sem še igral. Vesel sem, to bo zame spet nekaj novega," je povedal.

Rios bi se lahko na igrišča vrnil če čez dobra dva tedna, če mu bo pristojni odbor podelil wild card za challenger v Ohiu. Njegov glavni cilj je postati najstarejši zmagovalec ATP turnirja. "Če se ne bi počutil dobro, ne bi sprejel takšne odločitve. Veliko treniram, zato si želim priložnosti, da se preizkusim. Prestavljajte si, da pri 43 letih osvojim challenger. Čutim, da sem tega sposoben. Če ne bi, potem se ne bi vračal," je zatrdil.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete