Žemlja po skoraj treh letih spet prvo ime slovenskega tenisa

25.04.2016
LJUBLJANA, SLOVENIJA - Grega Žemlja je zabeležil nov skok po lestvici ATP in po skoraj treh letih spet postal najvišje uvrščeni slovenski tenisač.

Potem ko smo pred natanko tednom dni pisali o slovenskem izenačenju na lestvici ATP - s 344. osvojenimi točkami sta bila poravnana Grega Žemlja in Blaž Rola - imamo Slovenci zdaj novega vodilnega predstavnika.

Po skoraj treh letih je prvi lopar slovenskega tenisa znova postal 29-letni Žemlja. Kranjčan je v zadnjih tednih zaigral v dveh zaporednih finalih turnirjev serije Challenger na azijski turneji in obakrat moral v finalu priznati premoč Ricardasu Berankisu.

Po nastopu v finalu turnirja v Nanjingu je Žemlja pridobil 15 mest in se zavihtel na 146. mesto lestvice ATP, kar je trenutno najvišja slovenska uvrstitev. Blaž Rola je po novem 195., od najboljših pa sledita še Blaž Kavčič (291.) in Tom Kočevar Dešman (439.).

Žemlja je bil leta 2013 uvrščen že na 43. mesto računalniške lestvice, nato pa je po obilici zdravstvenih težav nazadoval na 891. mesto. V istem obdobju lani je bil 533. igralec sveta.

Slovenski tenisač se že nekaj časa uspešno vrača med profesionalno elito, kmalu pa se mu bo v lovu na točke pridružil tudi Kavčič, ki se vrača po poškodbi stopala.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete