Nepopustljivi Blaž Kavčič na OP Avstralije izločil kar Štepaneka!

14.01.2014
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič na prvem Grand Slamu leta spet prikazuje vrhunsko pripravljenost. Preko Štepaneka v 2. krog.

26-letni Blaž Kavčič (99. na ATP) je lani kot prvi Slovenec zaigral v 3. krogu Melbourna, letos pa je v 1. krogu naletel na favoriziranega in izkušenega Radeka Štepaneka, tvorca češke pravljice v Davisovem pokalu. Nič hudega, Ljubljančan je pri veliki vročini (cca 42 'C) dokazal, da je nepopusljivost njegova vrlina. Znašel se je v dveh nizih zaostanka, potem pa začel prirejati preobrat...

...češki teniški veteran tempa Kavčiča ni več zmogel in je pri 6-7, 4-6, 6-1 in 2-0 stisnil roko v znak nemoči. BRAVO Blaž!

In kdo je nasprotnik Kavčiča v 2 krogu. Nihče drug kot sloviti Roger Federer. S Švicarjem sta pred kratkim v Dubaju tudi skupaj trenirala, hitro pa je prišel trenutek, ko bosta tudi na enem izmed največjih teniških turnirjev sveta prekrižala loparja.

"Danes ni bil pomemben "forehand", "backhand" ali servis, ampak kako veliko srce imaš in kako trdo si treniral v pred sezoni, gremo," je na Twitterju zapisal Blaž!!!

"Vztrajal sem pri temu, kar sva se pred tekmo zmenila s trenerjem. Igral sem agresivno, dvignil sem nivo, kljub temu da sem zaostajal z 0:2, sem nato odlično odigral tretji niz. Res je bilo zelo izčrpujoče, prve tri nize sva igrala dobre tri ure. Sam zase vem, da sem dobro pripravljen, a mi je bilo zelo težko, tako da po eni strani ga dobro razumem,'' je povedal Kaljut, ki je do predaje Čeha serviral 10 asov.

Blaž Kavčič je lani igral v 3. krogu OP Avstralije. Za ponovitev uspeha bo moral premagati Rogerja Federerja

Blaž Kavčič je lani igral v 3. krogu OP Avstralije. Za ponovitev uspeha bo moral premagati Rogerja Federerja

Štepanek je bolje začel, dobil izčrpjujoč 1. niz po tajbrejku. Oba sta prišla do dveh brejkov, Kavčič pa je imel še 4 priložnosti. No, Čeh je bil bolj zbran, tudi v 2. nizu pa je hitro povedel. Prednost je uspel obdržati do konca in nahajal se je pred zmago. S tem pa se ni strinjal vedno nepopustljivi Ljubljančan. Še bolj je zagrizel v dvoboj in tehtnico prevesil na svojo stran. 5 asov je zadel slovenski teniški as v 3. nizu, obdržal začetni udarec nedotaknjen, sam pa z dvema brejkoma favoriziranemu tekmecu prepustil le eno igro. Nadaljeval je v silovitem tempu, spet ušel Štepaneku na 2-0 v 4. nizu, potem pa je zmagovalec pokala Davis predal.

Nagrada za lepo zmago nad 44. igralcem sveta je dvoboj z najuspešnejšim tenisačem vseh časov na turnirjih za Grand Slam - Rogerjem Federerjem. O Švicarju verjetno ni potrebno izgubljati besed, samo v Melbournu je slavil štirikrat, z novim loparjem pa bo poskušal po skoarj dveh letih spet priti do naslova na dogodkih velike četverice. Na OP Avstralije je nazadnje dvignil pokal leta 2010. Dejstvo je, da se Kavčič ne bo predal...

Blaž Kavčič si je z uvrstitvijo v 2. krog priigral najmanj 45 ATP točk in 50.000AUD (45.000USD)!

 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 13.01.2014 - 25.01.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 33,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html


1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Radek Stepanek (Czech Republic) 6-7 4-6 6-1 2-0 Retired            

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com          

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete