Neustavljiva Julia Goerges je v Stuttgartu pospravila še s prvo igralko sveta!

24.04.2011
STUTTGART, NEMČIJA - V finalu močnega WTA turnirja serije premier, je bila 1. igralka sveta Caroline Wozniacki velik favorit, a s tem se tokrat ni strinjala domača igralka Julia Goerges.

Porsche Tennis Grand Prix je edini turnir v koledarju ženskega tenisa, ki se igra v dvorani na peščeni podlagi. Spada v serijo premier z nagradnim skladom 721,000 ameriških dolarjev, letošnji pa se je razpletel po okusu domačih gledalcev, saj je na njem presenetljivo slavila Julia Goerges.

Nemka je z odličnim servisom v velikem finalu s 7-6, 6-3 pospravila s 1. igralko sveta Caroline Wozniacki ter prišla do druge in največje lovorike v karieri.

V prvem nizu sta obe odlično igrali na svoj začetni udarec. Pravzaprav sta obe držali niti servisa v svojih rokah, podaljšano igro pa je dobila Goergesova. S polno mero samozavesti je Julia v 2. igri drugega niza prišla do edinega brejka v dvoboju ter z drugo zaključno točko končala finale, potem ko je Wozniackijeva zgrešila forehand.

Klasični finale je postregel z različnim stilom igre. Goergesova je bila veliko bolj napadalna, a je tudi bolj grešila (38 winnerjev in 29 napak), Wozniackijeva pa je bila bolj statična (9/10). No, Nemka je pokazala tudi izredno igro na mreži (15/22), solidna pa je bila tudi Danka (8/9).

Julia Goerges je v finalu domačega turnirja v Stuttgarta premagala 1. igralko sveta in sanjski teden končala na najboljši način

Julia Goerges je v finalu domačega turnirja v Stuttgarta premagala 1. igralko sveta in sanjski teden končala na najboljši način

Julia Goreges je druga nemška tenisačica, ki je osvojila najstarejši dvoranski turnir v Evropi (Anke Huber je tu zmagala leta 1991 in 1994), za 22-letnico pa je to druga turnirska zmaga v karieri, po lanskem Bad Gasteinu.

Caroline Wozniacki je naskakovala svoj prvi naslov na rdečem pesku v 25. finalu nasploh (15-10). ''Julia je odigrala fenomenalno. Poskušala sem vse, a ni bilo dovolj. Grem nazaj trenirat in se pripravljati na naslednje turnirje. Moram se zahvaliti vsem, ki so me spodbujali, čeprav sem igrala proti Juliji. Upam, da mi naslednje leto uspe vzeti tega Porscheja'', je dejala 20-letna Skandinavka.

 

Porsche Tennis Grand Prix 2011
Stuttgart, NEM
18.04.2011-24.04.2011
Nagradni sklad: $721000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

Julia Goerges (GER) d. (1) Caroline Wozniacki (DEN) 76(3) 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Fotogalerija:


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete