Neverjetna zgodba 114. igralca sveta - Aslan Karacev v polfinalu OP Avstralije

16.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Pravljica ruskega tenisača Aslana karaceva se nadaljuje.

Že takoj na začetku letošnje sezone, na prvem grand slamu v Melbournu, smo dobili zgodbo leta. To je 27-letni ruski tenisač Aslan Karacev.

Kot prvi v zgodovini je Moskovčan kot debitant prišel v četrtfinale OP Avstralije, danes pa že v polfinale. V odprti dobi tenisa je malo takšnih zgodb, ki jo piše Karacev, trebnutno 114. igralec sveta pa je danes v četrtfinalu presenetil še 18. nosilca Grigorja Dimitrova. Slednji je imel težave tudi s poškodbo, toda sreča spremlja hrabre. Karacev je slavil z rezultatom 2-6, 6-4, 6-1, 6-2 po 2 urah in 32 minutah.

''Pa to je neverjeten občutek. Sploh prvič igram v glavnem delu turnirjev za grand slam in polfinale. Sanjam? To je neverjetno'', je bil vzhičen Karacev, ki se je zavedal, da je danes njegov nasprotnik imel veliko problemov s poškodbo, posledično je težje serviral in se gibal. 

Kar devetkrat pred tem je Karacev igral v kvalifikacijah turnirjev velike četverice in vedno pogrnil. Letos januarja, ko so zaradi koronavirusa kvalifikacije OP Avstralije potekale v Dohi, mu je uspelo prebiti led in se prvič uvrstiti v glavni del turnirja za grand slam. 

Aslan Karacev je peti tenisač v odprti dobi tenisa, ki se je iz kvalifikacij prebil med štiri najboljše na turnirjih velike četverice in drugi v Melbournu: Pred njim je to uspelo le leta 1977 Bobu Giltinanu. 

Ni dvoma, da je Karacev samozavesten. Po lanski petmesečni prekinitvi tekmovanj zaradi pandemije, se je Rus vrnil na turnejo ter dobil 18 dvobojev od 20 na turnirjih serije challenger, pred OP Avstralije pa je bil član zmagovite ruske ekipe na pokalu ATP. Na podelitvi ob boku Rubljevu, Medvedjevu in Donskoju je Medvedjev prav Karaceva označil za njihovo ''skrivno orožje''.

Kvalifikanti, ki so prišli do polfinala na turnirjih za grand slam (Odprta doba)
Igralec Turnir
John McEnroe 1977 Wimbledon
Bob Giltinan 1977 OP Avstralije
Filip Dewulf 1997 Roland Garros
Vladimir Volčkov 2000 Wimbledon
Aslan Karacev 2021 OP Avstralije

Zdaj bo izjemni Aslan poskušal priti celo do finala, ovira na tej poti pa ne bo lahka. Za nasprotnika bo imel zmagovalca med prvim tenisačem sveta Novakom Đokovičem in Nemcem Alexandrom Zverevim. Karacev je do sedaj v Melbournu izločil tri nosilce, št.9 Schwartzmana, št.20 Auger-Aliassima in št.18 Dimitrova.

Se lahko pravljica Aslana Karaceva nadaljuje in poseže do samega finala in celo naslova?

 

pripravil: L:S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete