"Nisem še spoznal Balotellija, z gležnjem je vse v redu," je dejal Novak Djokovič!

13.05.2013
Po nepričakovanem izpadu v osmini finala ATP 1000 turnirja v Madridu, se je št. 1 moškega tenisa Srb Novak Djokovič že preselil na ATP 1000 turnir v Rim, kjer je dal za italijanske medije krajši intervju!

RIM, ITALIJA - Novak Djokovič je lani v Rimu izgubil v finalu proti Rafaelu Nadalu, kar je bil takrat njegov 2. poraz proti Špancu, po 7 zaporednih zmagah. Srb se je v pogovoru dotaknil turnirja v Madridu, seveda pa se ni mogel izogniti teme o nogometu in Mariju Balotelliju!

"Ne vem kaj se je zgodilo v Madridu. Občinstvo mi je žvižgalo, čeprav nisem naredil nič takega, da bi jih vzpodbudil k temu. To ni bil pozitiven del nastopanja, a sem to že pozabil in se bom naslednje leto ponovno vrnil," je dejal Novak, ki je že skoraj povsem saniral poškodbo gležnja.

"Iz dneva v dan je bolje. Do zadnjega trenutka nisem vedel ali bom igral v Monte Carlu, toda to je moj turnir, saj se igra v mestu, kjer živim in se počutim kot doma, tko da sem našel poseben motiv za nastop, kljub poškodbi. V finalu sem premagal Rafaela, nato pa se 12 dni nisem dotaknil loparja. Nisem vedel ali bom sploh nastopil v Madridu, a sem vseeno šel, ker rad tekmujem," je rekel Djokovič.

Roland Garros je edini grand slam turnir, ki ga Novak še ni osvojil in to je njegov naslednji cilj!

"To je moj prvi letošnji cilj, a ne bi šel rad preveč daleč. Sedaj razmišljam le o Rimu in moram se povsem osredotočiti na ta turnir. Tukaj imam podporo navijačev, rad bi pokazal svoj najboljši tenis," je rekel Novak.

Ni skrivnost, da je Novak Djokovič tudi navijač nogometnega kluba AC Milan, katerega gost je bil že velikokrat v preteklosti, ko mu je to dopuščal čas!

"Sem navijač Milana in spoštujem Balotellija, ker je sijajen nogometaš. Do sedaj ga še nisem spoznal. Oba sva uspešna v različnih športih. Upam, da se bo kdaj vrnil Zlatan Ibrahimovič, to bi bilo sijajno," je dejal Srb.

Trenutno so njegovi največji konkurenti, Nadal, Murray in Federer.

"Velik izziv je igrati proti Andyju. Ob teniški igri in fizični pripravljenosti, obstaja še psihološka moč, ki velikokrat odloči zmagovalca. Nadal in Murray bosta moja največja rivala v prihodnosti, a ne morem še odpisati Federerja. Star je 31 let in še vedno igra odlično, vendar so njegova prioriteta turnirji za grand slam," je zaključil Novak Djokovič!

 

foto : images.google

vir : La Gazzetta dello Sport

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete