Nišikori prekinil črn niz porazov v finalih ter dvignil lovoriko v Brisbanu

07.01.2019
BRISBANE, AVSTRALIJA - Japonec Keji Nišikori se je razveselil naslova na ATP turnirju v avstralskem mestu Brisbane.

Keji Nišikori spada med najboljše teniške igralce sveta, bil je tudi v finalu turnirja za grand slam, a zadnje čase nikakor ni zmogel do naslova. Kar devetkrat zapored je bil poražen v finalu, črn niz pa prekinil v nedeljo na ATP250 turnirju v Brisbanu. Do naslova je prišel po zmagi nad mladim Rusom Daniilom Medvedevom s 6-4, 3-6, 6-2.

Skoraj tri leta je potreboval Azijec, da se je spet okitil z lovoriko, nazadnje je bil najboljši leta 2016 v Memphisu, ko je v vitrino postavip 11 pokal, sedaj jih ima 12.

Finalista sta se za naslov borila že lani v Tokiu, kjer je zmagal Medvedev. 

''Zmagati ATP turnir je vedno nekaj posebnega, je čustven dogodek, prav zato pa igram tenis. Vsako tekmovaje si želim zmagati...že proti Dimitrovu sem odigral odlično, prav tako danes. Prepričan sem, da bo Daniil kmalu v TOP10'', je povedal Nišikori, ki je v finalu proti Dimitrovu v Brisbanu izgubil pred dvema leta. Je prvi Japonec, ki si lasti naslov na tem turnirju, ki se tradicionalno igra takoj na začetku sezone. 

Nišikori je lani izpustil nastop zaradi poškodbe, kasneje pa se je hitro vrnil v dobro formo in se tudi kvalificiral na zaključni masters v Londonu. 

Mladi Medvedev je eden prihajajočih zvezdnikov tenisa. Iskal je četrti naslov v zadnjem letu. Lani je prišel do prvenca v Sydneyu, nato pa osvojil še Winston-Salem in Tokio. 


Brisbane International
Kategorija: ATP 250
Kraj: Brisbane, Avstralija
Datum: 31. 12. - 06. 11. 2019
Žreb: S-28 R-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $527,880
https://www.brisbaneinternational.com.au/

Finale:

2-Kei Nishikori (Japan) beat 4-Daniil Medvedev (Russia) 6-4 3-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete